tisdag 15 februari 2011

Nu har det gått några dagar...


...sedan jag skrev sist. Första veckan på nya dieten gick inte så bra.. blev visserligen -0,5 kg på vågen tillslut, men det kunde blivit mer. menmen.. det är bara att lägga det bakom sig och komma igen denna vecka i stället. från söndag till igår blev det -0,9 kg på vågen, så man kan hoppas att det är något som håller i sig. Ser i alla fall fram emot kvällens goaste bakade potatis. :) Till och med brysselkålen ser jag fram emot. :)

Rastade räsern igår. Den fick ta sin första lite längre tur, då jag åkte tvärs över Skåne till Kristanstad. Jag behövde inte åka allt för långt utanför Kävlinge kommun, förrän det fortfarande låg snö på fälten. Lilla räsern passerade också sina första 100 mil som bil. =D Det var man ju bara tvungen att föreviga... med ett jättesuddigt foto. Men det är förevigat i alla fall.. :)

tisdag 8 februari 2011

Stormig 2:a dag

Det blev inte mycket sovit i natt. Det blåste som fan utanför fönstret, och då träet förmodligen svällt i fönstret, fick jag inte igen det... Så det fick vara öppet litegrann. Trodde vid ett flertal tillfällen att fönstret skulle ryckas loss och hamna i sängen hos mig, men som tur var skedde inte detta. Nåväl, det kunde vart betydligt värre. Det kunde ju vart snöstorm, som det tydligen vart på andra håll i landet. Ska bli otroligt skönt att slippa de där fruktansvärda skånska vindarna sen i alla fall. Fast då får man ju hög luftfuktighet i stället, så frågan är ju vilket som är att föredra egentligen.

Dag två på dieten är avklarad, och jag åt nog min godaste bakad potatis någonsin. Har kommit fram till att jag har nya favoritdagar.. torsdag och fredag är numera mina favoriter. Dessa dagar är det numera tillåtet att äta kött... i alla fall under den första 14-dagarsperioden. Sedan blir det väl de flesta dagarna i veckan igen under 14 dagar. Menmen.. det för förhoppningsvis något gott med sig... en massa fläsk bort från min kropp. :)

måndag 7 februari 2011

Första dagen...

Då var snart första dagen på livsstilsomställningen klar. Lyckades inte riktigt hålla mig till bara frukt och grönt idag, då det fanns lite annat som behövdes ätas upp. Men det är en ny dag i morgon. Lyckades göra soppan lite väl stark också... får vara lättare på hand när det gäller cayennpeppar nästa gång. Men det sägs ju göra underverk för fettförbränningen, så det kanske bara är bra att det blev lite för starkt. :) I morgon är det bara grönsaker som gäller... och en bakad potatis med lite smör... blir nog fint det. :)

Stormen har hittat in till skånska inlandet också... om man nu kan kalla 2 mil från kusten inland. *s* Får väl se hur vädret är i morgon, då det är dags att ta sig till malmö igen...

Nu ska jag nog snart gå och lägga mig... ska försöka tvätta bort selleridoften från mina händer först. Sedan ser jag med spänning fram emot om vågen visar någon skillnad i morgon bitti. :)

söndag 6 februari 2011

Sista dagen...

...för denna vecka, men också på mitt onyttiga liv. I morgon börjar ännu en livsstilsomställning, men det känns helt okej. Man äter en strikt diet i 14 dagar och en stabiliseringsfas de nästkommande 14 dagarna. Mycket frukt och grönt... negativ mat kallas det visst. *s* Så vi får väl se om den gör några underverk sedan. Så jag for till coop här på kvällen och gick runt på grönsaksavdelningen i typ 40 minuter. Det var inte mycket folk i affären heller, så det var himla skönt. Blev väl typ 10 kg frukt och grönt till slut (kändes det som i alla fall). Så beach 2011 kanske jag inte riktigt satsar på, men kan ju ta höst 2011. Går det här vägen som jag hoppas kan jag lugnt ta ett dopp i Adriatiska havet eller Medelhavet (beror på vilket som är närmast) i september.. kanske lite tidigare också.. Hoppas kan man.. och sträva mot det kan man.. :)

lördag 5 februari 2011

En stilla kväll

Sambon har nyligen åkt till Kastrup. Själv sitter jag uppkrupen i soffan och tittar på första deltävlingen i melodifestivalen. Har två favoriter faktiskt.. "Me and my drum" och "In the club". Danny-fan som man är.. :) Men det var en annan låt som jag tyckte var rätt bra också.. Kan det vart Jenny Silver... eller vad hon nu hette.. den var helt okej. Får väl se om en stund vilka som tar sig vidare. :) Fortsätter det i samma stil resten av tävlingarna kan det nog bli en riktigt bra final.. om rätt låtar vinner såklart. ;)

onsdag 2 februari 2011

Mmm... choklad!!


Var tvungen att ta mig till affären, för att komma ut ur huset lite.. Vad ser man inte i godishyllan, om inte en ny chokladsmak. Kanske är lite sen med att upptäcka detta, menmen.. Smakar verkligen mango.. och det gillas. Däremot funkar de torkade mangobitarna i chokladen inte riktigt för mig... men vem är kräsen? Kommer ändå mumsa vidare när jag tittar på masterchef sverige. :)

tisdag 1 februari 2011

Nya tag?!

Funderade och tog bort alla mina tidigare blogginlägg. Nu känner jag att jag nog vill börja blogga igen. Om vad kan man då fråga sig... tja.. ad libitum. Allt möjligt. Nyligen 30 år fyllda, och har C-uppsats nummer 2 i antågande... eller ex-jobb som benämningen så fint heter. Tror det blir en intressant och spännande vår, och jag kan nog behöva en stilla hamn att skriva av mig om saker och ting emellanåt.

För tillfället är det dock lugnt. Näsan är söndersnuten och det känns ändå som att jag har tre ton snor kvar i bi-hålor och andra utrymmen. Bläää! Men jag är på bättringsvägen i alla fall. Det innebär att jag ska ta itu med ett kvarvarande programmeringsprojekt men också förbereda inför ex-jobbet, genom att läsa på en del om laboratoriska metoder, men det får bli under morgondagen.