tisdag 31 maj 2011

Vägningsdags

Jaha ja.. gick inte lika bra på vågen denna vecka. Det blev -1 sedan förra veckan, och det är väl helt okej ändå. Men man hoppas ju alltid på mer, som de säger i biggest loser. Sammanlagt har jag gått ner 6,1 kg nu då, och har exakt 2 veckor kvar till operation. :)

Känns som att jag kommer tillhöra familjen "Operation" sedan. I april opererade mamma ögonen, i förra veckan opererade pappa höften, och i morgon ska lilla Pumbis (hunden) operera ena ögat. Och så jag då, förstås, om två veckor. Saknas bara syster och hennes katt för att cirkeln ska bli komplett. Nu hoppas jag naturligtvis att de båda slipper opereras, men ändå.

Snacka om att jag behövde sömn. Somnade nästan som ett skott och sov hårt hela natten. Skulle gått upp och åkt och tittat på några redovisningar idag, men jag hörde inte ens klockan. Vaknade vid halv två-tiden... och jag gick och la mig strax innan elva igår kväll. Nu idag blir det väl att fortsätta lite här hemma. Förstår inte vart allt damm kommit ifrån. ;) Ska ta och dammsuga upp det i alla fall. Sen får vi se vad det blir. :)

måndag 30 maj 2011

Eeeempty rooms

Jag börjar känna mig ganska sliten nu, trots det faktum att jag latat mig hela dagen... ja.. nästan i alla fall. Har vart vaken sedan 11-snåret...från igår.. 11-snåret från i söndags. Så med andra ord har jag snart vart vaken i 34 timmar i sträck. Fixade en hel del packning under natten.. mestadels kläder, men ändå. Blev en hel del måste jag säga. Vid halv nio i morse ringde en av flyttgubbarna och talade om att de skulle komma runt halv elva. Det gjorde de också... och frisserade vicevärdens, danskens och vårt träd-i-häcken- För min del gör det inget. Tycker det är dumt att planera ett träd i en häck. Från att de kom hit, och jag visat runt vad som skulle packas och vad som skulle lämnas, har jag bara suttit och latat mig. Hittade till och med ut i solen en stund. Dock inte runt tolv, då termometern visade 41 grad mot husknuten. Och som att inte årets varmaste dag är tillräckligt för att svetten bara ska forsa fram, så har jag dessutom tvättid ikväll. Jätteskönt att komma in i tvättstugan där det känns som det är 71,5 grad... NOT! Sedan bara för att, när flyttgubbarna åkt, typ 8 timmar senare, så ställde jag mig och dammsög + att jag konkade ner dubbelsängsmadrasserna från ovanplan till nederplan. Neråt är det ju iofs inga problem.. men ändå. Varm blev jag allt.

I alla fall... nu är det fullt av halvtomma rum här hemma. Det är någon grej kvar i alla rum, som antingen ska slängas eller magasineras, men i övrigt är det tomt! Det är nästan till och med så att det ekar av smattret från tangenterna på datorn. Möbler och saker ska tydligen magasineras i Jönköping, tills det är dags att transporteras ner till Modena. Inte för att det påverkar mig nämnvärt.. jag flyttar ju inte ner till sydeuropa förrän i september, och då lär det väl bli en tripp till IKEA bland det första man hinner med där. :)

Nu ska jag snart gå iväg till tvättstugan och lägga mina sängkläder i tumlaren, för att sedan ställa mig i duschen och ta en svalkande dusch. Kan behövas känns det som. I morgon är det vägningsdag dessutom... denna vecka känns det inte så bra, så vi får väl se vad vågen landar på tillslut. Kan ju tycka att jag borde bränt några extra kalorier idag, gentemot vad jag brukar i alla fall. :)

torsdag 26 maj 2011

Galet sug

En sak som är bra med flytet, är att godissuget försvinner. Mitt har i alla fall försvunnit. Godis är ju annars en av mina stora laster, choklad närmare bestämt. Men jag känner inte ens att jag saknar chokladen just nu. Inte ens när jag handlat har jag känt mig frestad att köpa en chokladkaka eller något annat godis med choklad. :) Däremot är suget på vanlig mat riktigt stort, speciellt kyckling. Jag riktigt lääääängtar tills jag kan äta kyckling. Jag ser chicken nuggets segla förbi mina ögon, eller grillad kyckling. ungsstekt kyckling, ja.. ni förstå vart jag vill komma. Kyckling i nästan alla former helt enkelt. Får väl se till att någon av mina första måltider när det är okej att äta lite bitar, består av kyckling.

En annan sak jag däremot inte vill se mer av, är varma pulversoppor. Yuäääk! Det funkar helt enkelt inte för min smakpalett, och då spelar det ingen roll vilken smak det är på soppan. Provade visserligen nutriletts kycklingsoppa idag (passade ju bra då jag är så sugen på kyckling), och den gick an, inte mer än precis an, men det gick an. Men lär inte köpa någon ny förpackning när resterande 4 är slut, utan då håller jag mig till kalla påsar. De från allevo smakar i alla fall någorlunda gott, och jag kan leva utan varma måltider... ett tag till i alla fall.

onsdag 25 maj 2011

Rubbad dygnsrytm

Har verkligen rubbat min dygnsrytm. Har legat nedbäddad och försökt sova i mer än 2 timmar nu... det funkade inget bra. Satte på tv-n och tittade det sista på plastikturisterna. Tv-tittandet gjorde mig inte heller tröttare. Eller trött... jag är jättetrött egentligen, men jag kan inte somna. Vänder och byter ställning efter vartannat. Det kanske är fullmåne på gång ute. Eftersom min kära dator har pajjat så har jag inte koll på månfaserna riktigt. Menmen.. ska väl försöka släpa mig ur sängen i morgon oavsett när jag somnar, så jag får lite gjort här hemma. För det är ju dumt att sprida ut händelser på olika dagar liksom. Och eftersom sambon behagar vara i El Salvador, så får jag sköta alltihop. Flyttfirman kommer på måndag och hämtar grejorna, och samma dag är det redovisningar i skolan. Hade vart intressant att gå dit och lyssna på mina klasskamrater, men det lär jag ju inte hinna nu. Får hoppas att de redovisningar jag medverkar på på fredag räcker, och att man blir inrapporterad därifrån.

Jag hoppas verkligen att sambon kommer hem nästa vecka och att askmolnet inte ställer till allt för mycket oreda. Flyttstädningen kan jag visserligen sköta själv, men det ska ju åkas turer till både tippen och förrådet, och jag är inte starke adolf som kan lyfta skrivbord och sådant helt själv. Och som inte detta är nog då... om sambon nu kommer hem utan problem med flygningar, så är han schemalagd i USA veckan efter, i Joplin närmare bestämt, där det dragit fram den största orkanen på 100 år eller vad det nu stod i tidningen, som krävt 120 döda minst, och där det väntas ytterligare orkaner. Livet är en fest ibland alltså... :/ Nähä.. nu ska jag försöka somna igen... förhoppningsvis går det bättre nu när jag fått beklaga mig lite. ;)

tisdag 24 maj 2011

Viktdag

Eftersom jag kommer att opereras på en tisdag, har jag beslutat mig för att tisdagar blir min "vägningsdag"... i alla fall i rapporteringssyfte. För personligt bruk tycker jag det är rätt kul att följa viktkurvan när jag tagit tag i det där med vikten, så jag lär nog väga mig varje morgon eller kanske varannan. Alla experter säger ju att man inte ska väga sig varje dag, för det är lätt att stirra sig blind på vågen, men det struntar jag i. Jag tycker som sagt det är kul att följa viktkurvan och se hur det ändras dag för dag... i alla fall såhär i början. :)

Rapporteringen idag lyder i alla fall: -5,1 kg totalt! =D Det är ju bra om jag kan gå ner så mycket som möjligt till operationsdagen, så jag hoppas på att det kan bli minst 7 kg till på 3 veckor... blir det mer så gör det inte mig något. Kilona ska ju ändå bort. :) Insåg precis att jag satt upp ett mål för mig själv... då ska jag sätta på tävlingsinstinkten och försöka nå det målet också, och med tanke på att jag går på flyt (dvs shakers och liknande) så är målet på inga sätt omöjligt att nå. Now it's on!

fredag 20 maj 2011

Verklighet

Det blev plötsligt väldigt verkligt att jag ska opereras den 14:e juni. Kallelse, matinformation, information om sprutor för att förhindra blodproppar, och den massiva fakturan landade i eftermiddags i min inbox. :)
Den 13:e juni ska jag vara på mottagningen klockan 8.00 för blodprovstagning och diverse information, och det beräknas ta fram till 13:00. Dagen efter, det vill säga "dagen D", ska jag opereras klockan 9.00. Skönt att opereras så tidigt på morgonen, behöver man inte vara nervös så länge. :)

Eftersom jag inte legat på sjukhus, blivit nerdövd, eller opererats förut lär jag nog vara bra nervös kvällen och natten innan. Men det ska nog gå bra. Det som skrämmer mig mest är det faktum att ingen jag känner kommer finnas där vid min sida innan och efter ingreppet. Jag får väl kommunicera med nära och kära på annat sätt... så ligger det något skumt inlägg här eller en skum statusuppdatering på facebook som man inte förstår så mycket av, på eftermiddagen den 14:e juni, är jag säkerligen hög som ett hus av morfin fortfarande. ;)

onsdag 18 maj 2011

Huvudvärk

Har hållit på ordentligt med flytet nu i tre dagar, och det visar sig på vågen. Jag har gått ner lite mer än 3 kg sedan den 6:e maj. Yeey me! Det värsta med flytet, och som jag totalt hade glömt bort sedan itrimtiden, är den där jäkla huvudvärken man får. Eller man... JAG får i alla fall. Idag har jag nog dessutom inte fått i mig tillräckligt med vätska och det märks. Huvudet håller på och spricka känns det som. Tur att sambon for iväg till ica och handlade massor med alvedon innan han for till Portugal. Han köpte 5 paket tror jag, och lämnade 3 här hemma med mig. Det är ju bra.

Blev medlem på ett forum för viktopererade/blivande viktopererade personer, och satt och läste en hel del där igår, och kikade på de mest inspirerade bilder på människor som gått ner mycket i vikt. Den mest inspirerade kvinnan hade gått ner 125 kg!! Verkligen imponerande! Det lugnar en själv lite, för tankarna om att tänk om det inte fungerar, har funnits där. Det känns i alla fall bra, även om det blir den större operationen som innefattar två steg. Nu vet jag inte hur många som läser den här bloggen, men det kanske finns någon som inte riktigt vet vad viktoperationerna innebär. Här finns en, i mitt tycke, bra sammanfattning över de vanligaste, på engelska dock. Den jag ska göra är en sleeve gastrectomy, eller som den heter i sammanfattningen: Vertical Gastrectomy (VG), eventuellt kan det också bli tal om den större operationen Duodenal Switch, beroende på hur viktminskningen går.

Annars då... lite grinig ikväll... min fina dator verkar behöva gå i pension, eller kanske till och med begravas. :'( Håller på och gör en reparation på hårddisken, då jag tydligen har ett fel på min hårddisk, men det verkar inte gå så bra, eftersom den stått på 3% i fyra (4!) timmar nu. Det kommer ju verkligen bra i tiden om man säger så.. för vi lär ju inte ha nååååågra andra utgifter den närmsta tiden. *fnys* Nu ska jag ta och klunka i mig ytterligare lite vatten och kolla klart på off the map.

måndag 16 maj 2011

den gångna helgen

Hade tänkt att uppdatera bloggen hela helgen, men det blev inte så mycket med det.

Huset är nu sålt.. skrev på försäljningspappren i fredags, så det är ännu en sak avklarad med hela den här flyttgrejen. Men det är skönt, eftersom vi inte behöver tänka på det mer.
Efter att vi vart på mäklarens kontor och skrivit på papper, begav vi oss in till Lund, och det nyöppnade O'learys där. Mysigt tillhåll, två våningar och väldigt trevlig personal. Det blev en sista trerätters med deras supersnack till förrätt, den smakrika blaken'd steak till huvudrätt och en death by choclate till efterrätt. Till detta blev det dessutom en massa cola. Men vi satt ju där i typ 2½ timme också.. på grund av att det var hockey på tv. Vår resa fortsatte sedan ner till Malmö och biostaden, där vi kollade in Fast five. Liksom föregångarna var denna också mycket fartfylld och actionladdad.. och det är sååå upplagt för att det blir en sjätte film också.

Hade rätt svårt att sova på natten sedan. På lördagseftermiddagen, när jag äntligen kom upp, kom jag fram till att det förmodligen blivit lite för mycket koffein för min del på kvällen där... jag menar.. det blev ju typ 2½ liter cola. Inte konstigt att jag inte kunde sova.

Under lördagen gjordes inte så mycket här hemma... kollade naturligtvis på ESC på kvällen, och låten som vann var faktiskt helt okej för en gångs skull. Annars gillade jag Ungerns bidrag en hel del.
Annars har det inte hänt så mycket i helgen här... hockeyn igår behöver man ju inte ens kommentera...

Idag pratade jag med min bästa vän i telefon i ett par timmar. Fick helt underbara nyheter från henne. Det blir att gå på bröllop om ungefär ett år... Förhoppningsvis mycket, mycket smalare än vad jag är nu. :)

tisdag 10 maj 2011

Vad håller jag på med?

Då var man nere i Skåne igen, efter en hektisk helg i Eskilstuna. Det är ju många besök som ska avklaras på kort tid, men vi hann med de vi planerade och även nåt oplanerat besök ute på landet. Mötet på CFTK i Stockholm också, inte att förglömma. Igår kontaktade deras dietist mig, och som jag misstänkte ska jag börja på "flyt" så fort som möjligt. Börjar lite smått i morgon, för att på fredag eller lördag ta "en sista måltid" med en god köttbit och en bio. Efter det blir det enbart monoton shakerdiet i ca 4 veckor. Ja just det, man får äta ett begränsat urval av grönsaker också, så det blir väl lite sånt också. Men det ska nog inte vara några problem.

Sedan kan jag ju fundera över vad jag håller på med ibland... Ibland kanske det är lite överilat att vara en spontan person. Idag mailade jag min lärare och talade om att jag inte ville göra exjobbet jag hållit på med hela våren, utan att jag vill göra en litteraturstudie över sommaren i stället. Så nu måste jag hitta ett nytt ämne, som intresserar mig, skriva projektplan och skicka till mina lärare för utvärdering. Tur att sommaren ska tillbringas i Skövde i och med att jag opereras i början av den, eftersom det finns en bra högskola där... då kan jag i alla fall ha möjligheten att hitta bra material till mitt ämne.. vad det nu blir. Men det ger sig nog det med. Men det verkade inte som det hörde till vanligheten att man gjorde som jag gjort, 1½ vecka innan arbetet ska vara inlämnat. Men för att försvara mig, så har labbarna inte lett fram till ett enda resultat för min del, så jag har ju ändå inget att redovisa, och eftersom jag flyr från Skåne relativt snart, kändes det också dumt att fortsätta med detta. Så detta kändes som det bästa för tillfället.

lördag 7 maj 2011

Datoråterfödelse samt möte

Ja.. då är det väl dags att uppdatera lite igen då. Sitter just nu i Eskilstuna och tar det lugnt. Känner mig lite dåsig, men antar att det beror på allergi med tillbehör...

I torsdags så fick jag ta och göra en grundåterställning på min dator. 2½ år höll den... visst.. den hade vart inne på "sjukhuset" 2 gånger för fläktbyte, men nu fick det tydligen vara nog. Eller snarare... jag tyckte det var nog. Uppskattade inte riktigt det där med att behöva starta om datorn 5 gånger i timmen för att den låste sig och hade sig. Så nu får vi hoppas att den mår bättre igen. Har faktiskt inte testat den än.

Igår hade jag nu mitt inbokade möte.. eller konsultation, eftersom det blivit ett missförstånd. Så mitt möte fick jag hålla via telefon. Men nu är det klart i alla fall. Den 14:e juni ska jag göra en sleeve gastrectomy hos Centrum för titthålskirurgi. Eventuellt kanske det skulle bli en duodenal switch, men det skulle man se om det behövdes efter 1-2 år.. så det låter ju positivt. Förhoppningsvis behöver jag inte göra andra steget, men jag är väl medveten om att det kan komma att behövas. Men det känns skönt.. äntligen ska övervikten kunna tas bort. :) Och den är ju dessutom rätt så snart, så jag behöver inte gå och vänta för länge heller. Perfekt!

söndag 1 maj 2011

1:a maj

Jaha ja... tiden springer som aldrig förr känns det som. Det är redan 1:a maj. Det känns också som att i och med april tog slut, tog också det fina vädret slut. Idag, första dagen i maj månad, regnar det, efter flera veckor med vackert aprilväder. Men det behövs nog lite regn också, så det kan sköljas bort lite pollen och sån skit.

Valborg firades inte framför någon brasa i år, utan sambon kom hem vid fyra-tiden och ett par timmar senare åkte vi in till Malmö för att äta gott i goda vänners lag. Det blev asiatisk buffé... och som vanligt på sådana ställen så äter man för mycket. Men vi satt ju i tre timmar också, så då är det ju inte så konstigt att det slinker ner lite mat också. :)