lördag 25 juni 2011

Midsommar

Gårdagen tillbringades till största delen ute i Karstorp. Gick en tipspromenad redan vid 10-tiden, och tittade även på när de reste midsommarstången. Sambon och mamma vann naturligtvis priser vid lottdragningen, och som vanligt vann jag inte ett jota. Men jag är lika glad för det. :)

Det blev ju också en hel del mat som sig bör på midsommar. Jag började lite smått med att äta knäckebröd redan på torsdagen, och under gårdagen blev det mycket lättuggad mat. Det blev en liten bit kokt lax, en köttbulle, en prinskorv, en ägghalva och en potatis som jag mosade med gräddfil och gräslök till lunch för min del. Ingen sill och ingen nubbe. Men det känns som att jag klarar mig bra utan det faktiskt. :) Inga problem var det att äta något av det heller, vilket känns skönt. På kvällen blev det mer mat... provade lite grillat kött, vilket jag var osäker på om det skulle gå bra att äta eller inte, men det var väldigt mört, och därmed var också det lättuggat. Till köttet blev det också lite potatisgratäng och sallad. Inga problem alls, och portionen var precis lagom för min del. Känns jättebra att första dagen med riktig mat gick så bra, och jag känner redan att jag har mer energi i kroppen också. :)

onsdag 22 juni 2011

Wooohooooo

Harry Potter-biljetterna är köpta!! Den 12:e juli 23:59 sitter jag och syrran längst bak i salongen och kollar på den spännande upplösningen. :) Hon lär vara trött som ett as dagen efter på sitt jobb... men det får hon leva med. Jag var ju så generös att jag faktiskt ringde och störde henne i England, för att fråga om det gick bra. Och eftersom hon sa ja, så får hon då skylla sig själv.. *hehe*

Sedan måste jag nog bara uppdatera lite om gårdagens promenad. Gick en liten nätt sträcka ute i Karstorp. Drog dessutom med Pumba ut, vilket han var väldigt motvillig till. Efter halva vägen glömde jag helt av mig och klunkade ur den medtagna vattenflaskan.. fick nog i mig typ 2 dl på en gång. Det var en väääldigt obehaglig upplevelse. Men det lär säkerligen inte vara första gången. Nu vet jag i alla fall vad som händer när man äter/dricker för fort i fortsättningen. Men det var inte nog där.. nejnej.. när vi hade kommit ner till dammen i närheten av fotbollsplanen närmast stugorna, kände jag hur hela min energinivå sjönk till 0. Också väldigt obehagligt.. så nu har jag skaffat hem "nödenergi". En påse med dextrosol... för snabb energi tills jag kan få i mig ett mellanmål eller måltid. Planerar lite grann i alla fall.. :)

Nähä.. nu kanske man skulle ta och lägga sig eller nåt... Ska ju visst upp tidigt i morgon... ska ta bort agraffer på morgonen och sedan midsommarhandla med mamma. :)

tisdag 21 juni 2011

1 vecka post-op

Tänk vad tiden springer iväg. Det är nu en vecka sedan jag rullades ut från operationsrummet på CFTK. En vecka som enligt mitt tycke har gått bättre än förväntat. De första dagarna var det lite svårt att få i sig tillräckligt med mat, men det har bara gått bättre och bättre. Fast jag börjar bli lite småtrött på yoghurt måste jag säga. Äter man det 1 eller 2 gånger om dagen, hinner man inte tröttna riktigt. Men äter man någon form av yoghurt minst 4 gånger om dagen... känns det rätt jobbigt för smaklökarna tillslut. Men snart är det midsommarafton, och då får jag börja äta lite annan mat. Yaaay!!

Nåväl. Det är tisdag idag... vägningsdag. Eftersom jag tjuvkikat på vågen så visste jag att det såg väldigt positivt ut, men resultatet blev positivt över min förväntan. På vågen står det att jag gått ner 6,6 kg! sedan förra veckan. Jag menar.. 6,6 kg är sådana siffror man ser i biggest loser. Jag är riktigt nöjd måste jag säga. Denna underbara siffra gjorde dessutom att jag passerade 15 kilo-strecket. För att vara exakt har jag alltså gått ner 15,2 kg under min resa, och 6,6 av dem den senaste veckan. Helt fantastiskt.

Nu väntar jag bara på att vårdcentralen ska ringa upp, så jag kan höra om jag kan boka en tid för agraff-borttagning på torsdag. Sedan bär det ut till Karstorp och päronen... skulle nog ta en promenix med moder min. :)

måndag 20 juni 2011

Ombytta roller

Var ute och gick i lite affärer med min mor tidigare under dagen. Jag var på jakt efter ett par förvaringskorgar och en snygg assiett och skål till mina kommande måltider. :) I vanligt fall när man går i affärer med min mamma, så träffar hon på massor av folk hon känner. Idag var det totalt ombytta roller... det var JAG som kände en del folk... En mycket omvänd situation alltså. Vet inte riktigt hur jag ska hantera denna nya roll.. ;)

söndag 19 juni 2011

lite statusuppdatering

Ännu en helg är över. Men detta är första helgen i mitt nya liv. Det går bättre och bättre med att få i sig rekommendationerna  Idag har jag typ 2 dl vatten kvar att få i mig, annars är alla sex målen avklarade, utan svårigheter. Och det är ju riktigt skönt må jag säga. Har till och med druckit vanlig mjölk, trots rekommendationerna att inte göra det. Tror inte magen reagerade nämnvärt. Fick lite magknip bara, men det var över på ett par minuter, och det känns ju bra att veta inför italienflytten. Är inte så säker på att de använder laktosfri mjölk där nere.. UHT-mjölk.. ja.. laktosfri.. mmm... not so sure. Åt lite varm soppa idag, och jag kan inte förstå varför jag har så svårt med just släta soppor.. i och för sig, det har jag mer eller mindre alltid haft.. men ändå. Tur att jag inte brassade på med hur många burkar som helst då i affären, utan nöjde mig med tre. :)

Mina sex små titthålsärr ser också ut att läka fint, så ska ringa och boka tid för att ta bort agrafferna också. Typ dagen innan midsommarafton får det bli tror jag. Jag längtar verkligen efter mat nu! Men jag mår mycket bättre än vad jag trodde jag skulle göra. Har inte ätit smärtstillande på ett par dagar och det har fungerat hur bra som helst.  Är fortfarande lite stum över magen, men svullnaden lägger sig väldigt mycket för varje dag som går. Var dessutom tvungen att tjuvväga mig här om dagen.. och det ser mycket lovande ut inför tisdagens rapportering i alla fall. :) Fast jag misstänker att de siffrorna inte kommer att hålla i sig mer än första veckan. Men bara jag fortsätter gå ner så. :)

fredag 17 juni 2011

farväl stockholm

Om en stund är det dags att lämna storstaden bakom mig. Ska bli skönt att komma "hem".
Plockade bort de där lapparna som sitter för såren förut. Tyckte det såg riktigt fint ut, så det läker nog som det ska. Däremot blev jag lite förvånad när det under en lapp döljde sig TVÅ! sår... WTF?? Det finns säkert någon anledning till det.. men när man är inställd på att få fem ärr, så är det ju lite skumt att få sex ärr.  Menmen.. så länge som det läker som det ska är jag nöjd.

Sambon är på väg hit... för ungefär 40 minuter sedan var han i strängnäs... Jag håller på och småpackar lite. Har ju inte så mycket att packa ner egentligen.

Hmm... undrar om jag måste få i mig lite näring nu. Blev fruktansvärt slö i huvudet och nästan lite yr... blodsockerfall? Nåja.. jag fick ju med mig lite jalla-yoghurt och sånt igår, så jag kan ju äta lite till... Förhoppningsvis blir det bättre då. :)

Nu har jag bara en sak kvar att säga: Farväl stockholm... för denna gången!

onsdag 15 juni 2011

dagen efter op

Dagen efter dagen D. Fick ett eget rum idag. Ber om ursäkt på förhand om det blir mycket stavfel idag, för mitt bord är uppe vid ögonbrynen känns det som.. ;) Fick inte bo i Pheobe-rummet som jag hoppats på, utan jag fick bo i Joey-rummet. Det går väl bra det med.

Kom till CFTK vid kvart över åtta. Var måttligt nervös och kunde inte sitta kvar på hotellet då kände jag. Fick steppa in i operationssalen halv tolv.. några timmar senare än vad jag räknat med. Kommer inte ihåg så mycket. De satte på mig elektroder, jag fick andas syrgas och sen tyckte jag att han sa att han skulle fylla på sömnmedel, men det kändes som att jag redan sov då. :) Operationen hade vart svår, men den hade gått jättebra. Fick göra en kontraströntgen idag och allt såg fint ut. Inga läckage eller någonting. Gårdagen sov jag bort. Tror inte jag var vaken en timme sammanlagt efter operationen. Det var nog behövligt i alla fall. Däremot fick jag världens chock när jag vaknade till... min högerhand var hårt tejpad och vänsterhanden var hårt lindad. Jag antar att kanylerna inte satt kvar som de skulle...

Nåja.. allt gick bra i alla fall. Har lite ont i magen och jag känner varenda tarmrörelse känns det som, men det får det vara värt. Nu ska jag försöka få i mig lite mer yoghurt här. Måste passa på att prova grejor, så jag vet vad som är gott tills jag kommer hem igen. :)

tisdag 14 juni 2011

Dagen D

Dagen D! Sov relativt bra under natten, men jag vaknade ganska mycket och kollade på klockan. Var livrädd för att försova mig. Men det var ingen risk där inte. Kunde till och med ligga och dra mig i en halvtimme när klockan ringde.
Jag har precis dragit i mig min cocktail av mediciner. Nu är det bara att vänta! Det positiva är ju att min huvudvärk kommer att försvinna.

Nu är det mindre än 2 timmar kvar tills jag ligger där på operationsbordet... börjar bli nervös igen... andas med djuuupa andetag.

måndag 13 juni 2011

dan före dan...

Idag är det dan före dan.. dagen innan dagen D, sista dagen på mitt gamla liv. Förmiddagen tillbringades mestadels i väntrummet på CFTK, men emellanåt fick man också besöka andra rum och prata med folk.. Först var det provtagning för min del, sedan vart det ett prat med en av kirurgerna, efter det blev det ett snack med snubben som sköter narkosen och till sist vart det prat med dietisten. Det har vart mycket information, men ändå väldigt nyttig sådan... speciellt det narkosläkaren sa. Nu vet jag på ett ungefär vad jag har att vänta mig i morgon. Kirurgen tyckte också att sleeve var ett bra val för mig, och även han sa att det kan bli tal om ett andra ingrepp också, där man kopplar om tarmarna, men det beslutet tas först efter ett år, eller om jag står på en platå väldigt länge. Jag hoppas ju som sagt att jag slipper den, och eftersom det inte var helt orealistiskt att gå ner runt 60 kg med hjälp av sleeven på ett år, så kanske jag inte behöver den omkopplingen i så fall. Men vi får se vad tiden utvisar.

På eftermiddagen hade jag turen att gå ut ungefär precis när flyglarmen larmade, och jag hade dessutom "turen" att gå precis bredvid ett... eller huset det satt på i alla fall.. Har nog aldrig upplevt de där ljuden riktigt nära förut. Det var hemskt i vilket fall! Passade på att ta mig in på apoteket för att hämta ut mina sprutor... hade INTE räknat med att det var en hel arsenal med mediciner jag skulle ha. Lika bra att hämta ut alltihop. 8 förpackningar blev det tillslut... Värsta pillertrillaren då...

Och efter apoteksfärden träffade jag en gammal kompis.. som jag dessutom måste skryta lite om. Min "författarkompis". Han gav ut en bok om fotbollshistoria för några månader sedan, och den har tydligen sålt riktigt bra. Riktigt glad för hans skull. :)

Om några timmar ska jag väl ta första sprutan... rakt in i magen... :S

söndag 12 juni 2011

På plats i storstaden

Nu är jag i Stockholm! Så nu är det verkligen nära operationsdagen. Börjar bli lite smånervös faktiskt. Sambon var snäll och skjutsade mig upp till Stockholm. I och för sig inte från Skåne, utan från Skövde, men ändå. :) Tyckte det var väldigt snällt. Så nu har jag gjort mig hemmastadd i rummet här. Provlegat sängen, gått igenom alla lådor och skåp. ;) I morgon är det provtagning och en massa möten med dietist, narkosläkare, och kirurg. Ska bli intressant. :)

Har ju dessutom bosatt mig hemma hos päronen nu. Kom dit i onsdags kväll och hann bara kånka upp alla grejor (eller ställa in allt i hissen) och sedan iväg igen. Var på bio med syster, och såg nya pirates-filmen. Den var helt okej faktiskt. Torsdagen tillbringades ute i Skara hos bästa kompisen och hennes djur. Jag mådde skitdåligt (som förväntat) men det får det vara värt ibland. Hennes nya tillskott tyckte dessutom att mitt ben var en bra huvudkudde för en eftermiddagslur. :) Under fredagen kom sambon upp till Skövde också. =D Och denna dag fick jag också världens komplimang. Det var en tjej som tyckte att jag såg ut som 20.. och att min lillasyster dessutom såg äldre ut än mig. *hehe* Woohoo.. -10 år alltså.. inte dåligt det. Jag tackade och bockade.. :) Igår var det bio igen... X-men denna gång. Den var lite smårolig på vissa ställen, men annars hade jag nog för höga förväntningar på den. Den var ju bra och så.. men inte jättebra.

Nähä.. nu tänkte jag gå ut och promenera lite här i området. Ska försöka bli en tidig kväll ikväll. :)

tisdag 7 juni 2011

Vägningsdag igen

Idag är jag uppe med tuppen känns det som. Var jättetrött igår, och inte ens det stora åskovädret kunde stoppa mig från att somna. Steppade med trötta ben upp på vågen också, och till min glädje stod det att jag gått ner 2,2 kg sedan förra veckan. =D På det hela sammantaget blir det nu då -8,2. Känns väldigt bra. Och med endast 1! vecka kvar till operation så hinner något kilo till ramla av mig. Helt perfekt.

Vet dock inte hur jag kommer orka med dagen. Ska bära en massa tunga grejor, då vi ska åka och magasinera det sista och slänga det vi inte vill ha kvar på tippen. Känns som att det får bli ett antal fler shakers idag då jag säkerligen lär behöva alla mina krafter jag kan skramla ihop, för att orka.

måndag 6 juni 2011

sambon är hemma. =D

Idag kom sambon äntligen hem efter... ja.. jag har till och med tappat räkningen på hur länge han vart borta. Stackarn mådde inte alls bra, så han har ockuperat sängen och ska försöka sova en stund. Får väl se om han lyckas med det eller om det bara blir vilande.

Jag har upptäckt att jag har fruktansvärt ont på insidan på ena armen.. ungefär vid armbågen. Jag har ingen aning om vad jag gjort för något, för det känns inte riktigt som den plats man naturligt kan stöta emot något. Inget blåmärke finns det heller.. Himla skumt. Hade det vart tårna eller fingrarna hade jag direkt vetat att det berodde på det tunga träbordet som fortfarande står i huset. Har stukat mången tår på det, men icke.. skumt är det i alla fall.

Rapporterar ju viktnedgången på tisdagar, men har "tjuvvägt" mig, och jag kan säga att denna vecka ser det bra ut.. =D Får se i morgon vad det blir tillslut. :)

lördag 4 juni 2011

stol med ryggstöd

Det är ju som kanske bekant väldigt tomt här i lägenheten just nu. Bara lite saker som ska magasineras eller slängas kvar. Jag har därför hela veckan suttit på ena madrassen när jag kollat något på datorn.. och datanörd som jag är, har det ju blivit en hel del. Jag ju därför suttit som en säck potatis ungefär.. ihopsäckad med ryggen. Nu har jag däremot kånkat ner skrivbordsstolen som ska slängas.. och hjälp vad skönt det är med en stol med ryggstöd.

Känner mig fruktansvärt ensam också... men på måndag kommer sambon hem i alla fall. Så kan vi fixa klart det sista här. Sedan beger vi oss förmodligen åt varsitt håll på tisdag eller onsdag. Han åker till Modena och fixar lite med olika papper, och jag åker till Skövde och päronen, där jag ska bosätta mig nu under sommaren. Sedan är det inte många dagar kvar tills resan upp till Stockholm sker.. :)