onsdag 29 februari 2012

29:e februari

Nej, det blev inget gym idag. Jag hade verkligen inte ork att gå dit. Däremot blev det en promenad på 1 mil. Hade ett bankärende att uträtta, och för säkerhetsskull så gick jag till banken där vi är "inskrivna". En liten, nätt sträcka på 5 km... enkel väg. På vägen hem passade jag dessutom på att dra upp tempot lite. Och det märktes, för svettig blev jag minsann. Kom hem och, hör och häpna, gick upp för alla trapporna till lägenheten. Gör jag det tillräckligt ofta så ska jag väl någon gång kunna ta mig upp utan att känna mig helt död efteråt. Får väl ha som motivationsfaktor att alla stegen kommer göra underverk för min rumpa. ;)

Idag är det dessutom den 29:e februari... den extra dagen vart fjärde år. Enligt någon sägen jag hörde för länge sedan, är det dessutom idag den "enda" dagen en kvinna kan fria till en man. Så om någon går i giftastankar, men mannen segar, så är det idag det gäller alltså. ;) För egen del; inga planer på det än, fast jag måste erkänna att det vore fruktansvärt kul att ha antingen datum 12.12.12 eller 12.12.21 som sin bröllopsdag. Den sistnämnda är ju sista dagen på mayakalendern, dagen då det byggts skrönor om jordens undergång i alla tider.

Nähä.. om jag skulle ta och fixa lite käk nu kanske. Lunchen bestod av en chili con carne senza fagioli; en chili con carne utan bönor helt enkelt. Helt i min smak. Till middag blir det nog kycklinggrytan som jag skulle gjort igår, men inte iddes med. Det blir nog gott i vilket fall. =D

tisdag 28 februari 2012

Dagens strappatser

Lite smått grinig är jag, och därför har det inte blivit något bloggande på några dagar. Jag har problem med min blåtandsöverföring från mobilen; och det är lika med att jag inte kan föra över bilder. Visst, jag kan ju hämta sladden och ladda över bilderna via den, men jag tycker det är så smidigt med blåtand. Sedan är jag lite småirriterad över vikten också. De senaste två veckorna har det rört sig några hekton neråt bara. Visst.. det är ju ändå minus på vågen, och det är jag naturligtvis glad för. Menmen.. det kommer väl förhoppningsvis igång ordentligt med viktnedgången igen...

Jag fick över en bild i alla fall, på mina nya virknålar. Var och hämtade ett paket på ett av postkontoren idag, och i det paketet var det ett antal nystan garn och mina nya virknålar som sagt. Garnet är till en filt med märkena för de fyra elementen i den tecknade serien "Avatar - the last airbender". Så jag lär ha att göra för en tid framöver sedan. Och virknålarna ja... Det är två ergonomiska handtag, på vilka man helt enkelt byter ut krokarna. Supersmart egentligen. Speciellt då man känner av virkningen i handen med en tunn nål. Förhoppningsvis kan man sitta en längre tid utan att få "virkhand" eller vad man nu ska kalla det för. :)

Hade en av mina sämre idéer för mig idag, när jag hämtade paketet. Då jag misstänkte att det skulle vara ganska stort, hade jag med en sån där superstor påse från rusta. Precis likadan som ikea-påsarna för övrigt. Postkontoret ligger ungefär 2 kilometer från vårt hem, så jag tänkte att med påsen så blir paketet lite tympligare att bära. Jag tänkte att eftersom jag behövde lite varor, så kunde jag lika gärna passa på att handla också, när jag ändå var ute och gick. Sagt och gjort, jag tog mitt paket, och knatade vidare mot ett av coopen. Handlade mina grejer och promenerade sedan de 2,7 km hem. Avståndsmässigt för benen var det ingen fara, men det var tyngre än jag räknat med att kånka på mitt paket och mina varor. Armarna mina känns som om de töjts ut, likt en babians långa armar, och det känns som om handflatorna är fulla med valkar. Nåväl.. det går väl över så småningom det också... men jag måste säga att händerna är lite ömma alltså.

Inte nog med detta heller... när jag ändå var i området där posten låg, gick jag förbi ett av gymmen här i stan, och införskaffade mig ett medlemskap. Måste säga att det är väldigt skumma policys här... för det första så fanns det ett baspris på medlemskapet, och på detta baspris fick man sedan olika rabatter, dels för om man förlängde medlemskapet på en gång. Nio månader var minimum, och sedan kunde man förlänga detta på en gång med ett antal månader, och ju mer man förlängde, desto mer fick man i rabatt... Sedan kunde man också få rabatt om man "avsade" sig vissa grejer, typ inte träna på helger, inte ha kortet nationellt, inte sälja sitt medlemskap, och två grejer till som jag glömt bort. Man kan alltså sälja sitt medlemskap till någon, om man inte vill ha kvar det, innan medlemskapet gått ut. Skumt värre! För varje grej på den listan med fem grejer man avsade sig, fick man 5 euro rabatt. Jag avsade mig tre av grejerna och fick därmed 15 euro rabatt där. :) Sedan var det proceduren med medlemskapet... jag tror jag skrev på fler papper för ett medlemskap på gymmet, än vad jag gjorde när jag tog banklån... Det var en hel drös med papper att skriva under. Men inte nog med detta heller. Nejdå... Man måste ha ett intyg från en doktor att man får träna "icke-tävlingsinriktad träning" eller vad det nu hette. Så jag fick göra en sorts hälsoundersökning också. Lika bra att göra det på plats, istället för att krångla med att gå till husläkaren. Som tur var kunde deras läkare riktigt bra engelska, till skillnad från de andra... Så min hälsoundersökning bestod av ett formulär med frågor, samt koll av hjärtfrekvens och blodtryck. Hjärtfrekvensen var som alltid mycket bra. Blodtrycket var inte mycket bra... det var PERFEKT!!! 110/80 hade jag i blodtryck, och det är riktigt bra måste jag säga. =D Känns verkligen bra att jag åter igen fick bekräftat att jag tog rätt beslut om att på eget bevåg sluta med mina blodtryckstabletter. :) Så i morgon ska jag gå dit och ha min första träning. Ska bli spännande... jag har inte tränat på ett riktigt gym på 6-7 år någonting... Får väl se om man vågar sig på någon av klasserna som finns också.

Nähä... nu funderar jag ärligt på att gå och lägga mig. Dagens strövande gjorde mig lite seg faktiskt... Ska nog förflytta mig in i sängen i alla fall... och ska väl försöka virka klart syrrans mössa, så man kanske kan skicka iväg den i morgon. Men vi får väl se hur det blir. :)

torsdag 23 februari 2012

special martini

Nu för tiden dricks det inte mycket alkohol här hemma. Eller hemma förresten.. det dricks inte mycket alkohol över huvud taget. En anledning är såklart att jag inte direkt har någon att gå ut och festa med längre. Ibland så är det faktiskt lite trist, men oftast så klarar jag mig bra.

Det är dock väldigt lätt att få tag på alkohol så här på kontinenten. En av mina stora favoriter är ju såklart martini bianco. När vi var och handlade här om dagen, så passerades i normal ordning alkoholhyllorna. Inget systembolag här inte. Och det fanns en hel uppsjö med martinisorter på hyllorna, plus att det visst finns som champagneliknande dryck också... :) Och jag måste faktiskt medge att det slank ner inte en utan 3 flaskor med sprit i vår kundvagn. En flaska gin till sambon, och två flaskor martini till mig; en "martini rosso" och en "martini gold". Den förstnämnda är en röd martini, vilket ska bli väldigt spännande att smaka på, och det andra är en specialutgåva i ett samarbete mellan martini och dolce & gabbana. Den ska det också bli extremt spännande att smaka, då det stod något om att den hade smaker av saffran och nåt mer. Så logiskt sett borde den vara lite guldaktig i färgen. Hoppas kan man ju. :) Man kanske skulle ta ett glas ikväll, och "fira" födelsen av Sveriges färskaste kunglighet? :)


onsdag 22 februari 2012

Växthusuppgång

Under vintertid verkar det som att trappuppgången förvandlas till någon form av växthus. Det känns dessutom som att det bara blir mer och mer växter, för varje gång man steppar ner för trapporna. Blommor, palmer, kaktusar, och andra växter slåss om utrymmet. På vår våning, måste man ta sig igenom en djungel för att kunna hitta lysknappen om man vart ute på kvällen. Var bara tvungen att fota en av de vackrare växterna... ser ut som en julstjärna, fast den var typ 1 meter hög...


Det finns bara ett sätt...


...att stoppa dem! I munnen!!!Senaste virkprojektet. Och för de som inte vet vad det är; en ahlgrens bil. Jag vill också vara så kreativ att jag kan komma på att virka sådana saker på egen hand. :) Nu är det väl bara att försöka se om man kan få tag på rosa och mintgrönt garn också, så man har en av varje. ;) Här finns mönstret till denna goding i alla fall.

Ny telefon?

Nu har jag inte haft lust att blogga på några dagar igen. Det har inte hänt så överdrivet mycket heller som är värt att tala om. Dock så är det rena aprilvädret här nere. I förrgår vräkte snön ner och det regnade om vart annat. Idag och igår skiner solen för fullt och det är uppåt + 10 grader ute. Inte så tokigt alls. =D

Igår var vi och veckohandlade, och passade då också på att inhandla ett kontantkort till mig. Ett italienskt telefonnummer. När vi sedan kom hem, säkerhetskopierade jag telefonen, genom att koppla upp den till datorn för första gången med sladd. Det visade sig att det fanns en programuppdatering till telefonen, så det var ju lika bra att ladda ner den på en gång då. Efter det var ingenting sig likt. Det känns lite som att jag fått en helt ny telefon, fast ändå i samma skal. Jag var till och med tvungen att söka på nätet för hur jag skulle byta ringsignal och sådant i den. Oftast så brukar man ju inte märka så stor skillnad på en programuppdatering, utan det är något specifikt som ändrats lite grann. Men här är det verkligen allt! Undrar om det är så att hela operativsystemet i den bytts ut...

Nåja.. bara den funkar i alla fall. Och för de som undrar; jag har fortfarande igång mitt svenska nummer, så det går fortfarande att sms-a mig på det numret. Det simmet sitter nu mera i min surfplatta. Vid sverigebesök framöver, får jag väl helt enkelt bara byta plats på sim-korten. :)

torsdag 16 februari 2012

Första doktorsbesöket

Idag hade jag ett läkarbesök inbokat, då mina mediciner mot sköldkörteln är nere på de sista dagarna. Då jag inte riktigt kände till området och hur det skulle fungera på doktorsmottagningen, gick jag hemifrån i god tid. Kom dit 25 minuter innan utsatt mötestid. Här kommer första chocken! Jag blev invisad till doktorns rum på en gång, och mitt ärende om att få ett recept, tog ungefär 1 minut. Andra chocken kom när jag inte behövde betala något för mitt besök, och tredje chocken kom vid en titt på receptet. Det är giltigt i sex månader, och eftersom de varken kollade id, eller gjorde någon avbockning eller markering på receptet, så skulle jag rent teoretiskt sett kunna bunkra medicin. Nu är jag ju inte sådan, men ändå.

Sedan kostade mina tabletter typ 25... kronor. =D Passade min plånbok rätt bra. Sedan blev det en snabb promenad hem, i vårvädret, så jag fick upp både flåset och temperaturen. Inte illa alls. :)

onsdag 15 februari 2012

Nu är alla borta...

...ja, mina blåa slingor i håret alltså. Då jag fortfarande tappar en del hår, på grund av den pågående viktnedgången, så lossnade större delen av mina slingor. När detta skedde, och de hängde i typ 3 hårstrån så tyckte jag inte det var någon idé att ha dem kvar, utan ryckte bort dem. Nu var det ju inte så att alla lossnade samtidigt, utan det har ju gått några veckor från att första slingan åkte väck till att sista slingan lämnade mitt skallepära. Så nu är jag enbart svartskalle. ;)

R.I.P mina slingor. ;)

Små, söta tossor. :)

Jag hade tänkt att färdigställa mitt senaste virkprojekt igårkväll, men eftersom sömnen natten innan vart väldigt kort, kände jag att ögonen började både gå i kors och slutas automatiskt, så jag fick lägga ner fästningen av märken och trådar för att gå och lägga mig. Men idag har jag färdigställt dem. De sötaste converse-skorna jag någonsin sett. Nu är jag ju fortfarande nybörjare på att virka, så det finns säkert en hel del att önska när det gäller virktekniken, men jag tror jag lyckades utläsa mönstret rätt i alla fall. Dock skulle ju nålstorleken vart en storlek mindre, men eftersom mina tränålar i den storleken gick sönder, så fick det bli nödlösning tills vidare. ;)

Men jag är faktiskt rätt nöjd med mitt utförande av skorna ändå. Eller vad säger ni? Är de inte sööööta? :) Visserligen brukar ju bebis-tossor vara ursöta, men ändå. :)
tisdag 14 februari 2012

Happy Valentines day

Idag är det då den där hjärtliga dagen, då romantiken ska spira och man "ska" uppvakta den man älskar.

Min alla hjärtans dag firas i ensamhet. Eller ja.. jag sällskapas av tredje säsongen av ghost whisperer, mitt nya virkprojekt, ljuvliga jordgubbar och någon form av egenskapad chokladgodis. Jag kunde bara inte motstå de där jordgubbarna i affären, de luktade underbart sött, och då ändå var alla hjärtans dag så jag köpte dem. Chokladgrejen var inget större fel på den heller. Säkert värsta kaloribomben också, om man nu är intresserad av sådant; mörk choklad i två lager, jordnötssmör och hela jordnötter. Jag använde salta, då jag tycker salt och sött tillsammans är en underbar kombination. ;)

Att vara ensam på alla hjärtans dag. Det jag dock är lite bitter över, är att jag inte ens fått/kommer att få ett samtal från andra sidan Atlanten...

Nåväl... såhär såg min alla hjärtansdag-tallrik ut i alla fall. :)


dagens vikt

Tisdag och rapporteringsdag av vikten.
Sedan förra veckan blev det -1,1 kg. Och eftersom jag inte kunde hålla mig, utan rapporterade redan i lördags i min glädjeyra, så har det inte hänt så mycket mer sedan dess. Joo, det klart det har. Det är ju ytterligare 3 hg att lägga på totala nedgången som var då. Men mitt glädjerus sitter fortfarande i. Jag antar att 50 kilo är någon sorts magisk gräns, just eftersom att jag då tippar över balansvågen så att "tyngden" ligger på "det jag har förlorat" och inte på andra sidan, det vill säga "det jag måste förlora". :) Tja.. jag förklarar nog inte så bra.. men strunt samma. Glad är jag i alla fall. Nu är det ju uppe i -50,4 kg totalt då, i och med de 3 hg minus sedan i lördags. :)

Det går i alla fall framåt. Får väl se om det kan bli beach 2012. Inte för att jag har ambitionen att gå ner resterande till sommaren, nej, absolut inte. Men man kan ju hoppas att man är nere på siffror man inte ens kommer ihåg att man någonsin sett på vågen... jag talar såklart om 2-siffrigt. Men det återstår ju att se. Den dagen, den lyckan. :)

söndag 12 februari 2012

Barba-ufo

Jag har gjort mitt livs första amigurumi. Ser man till vad det skulle bli, så blev den totalt misslyckad, men då jag virkade på måfå så fick det bli vad det blev. Jag hade tänkt att det skulle bli en barba-stark, en present till min sportiga syster. Men jag upptäckte att man inte ska öka på varannan maska om man vill göra en barbafigur. ;) Syster får sin present ändå, fast nu behagar jag ett annat av hennes stora intressen. Eller nu för tiden vet jag inte om det är så intressant längre, men det har varit. Hon är/var jätteintresserad av rymden, så därför fick det bli ett barba-ufo. Och enligt kommentaren på facebook, där jag avslöjade presenten, så gillade hon den. Nu får jag se till att komma ihåg den när jag åker till Sverige nästa gång. :) Så här ser min första virkade amigurumi ut i alla fall. :)


lördag 11 februari 2012

Halvtidsvägning

Jag hade tänkt att vänta, men då jag är i ett sådant lyckorus och dessutom väldigt otålig, kan jag inte vänta tills tisdag. Jag gjorde två vägningar idag, en på morgonen, och en några timmar senare, efter att jag vart ute och strövat 4,5 km, vilket också satte fart på magen. En mindre åh-attack och jag blev nyfiken på hur stor skillnad den gjorde för kroppen. Första vägningen visade att jag nått halvvägs på min viktminskning. Blev superglad redan då, och det va nog lite därför jag faktiskt var motiverad att trotsa snöovädret och gå till en av coop-affärerna och fick en promenad på 4,5 km på köpet.

Väl hemma igen vägde jag mig igen som sagt. Jag brukar inte ha som vana att väga mig mer än på morgonen, men idag var jag riktigt nyfiken. Och med rätta dessutom. På vågen står det magiska talet; jag har gått ner 50,1 kg. Fatta vilket glädjerus det gick i hela kroppen. Var tvungen att ställa mig på vågen flera gånger, för att se om det verkligen var så, eller om det bara var en lyckosam vägning. Nejdå, alla 4 gångerna visade vågen samma siffra. =D =D =D Det visade sig att min lilla åh-attack gjorde en skillnad på 0,5 kg

-50,1 kg!!! Får se vad det står på vågen på tisdag dock, men nu har jag vart nere på den siffran i alla fall. :)

Jag har en bmi-ticker, som jag har för min egen skull, som inte är publicerad någonstans, men idag är jag så glad, så jag tog en skärmdump på den. Fatta hur underbart det är att minskade kilon är större än kilon kvar att gå ner? =D


Arigato gozaimas

För en tid sedan var sambon tvungen att jobba en helg här i Italien, och hjälpa ett par Japaner inne på tetra. Som tack fick han sådana där typiska japanska strumpor, ni vet sådana där med tår på. Och det går ju inte för sig att de bara ligger och skräpar här hemma när sambon inte är hemma. Då är det ju bättre att de kommer till användning. Arigato gozaimas säger jag, trots att mina tossingar ser ut som småpluttar. Men de var rätt bekväma och de sitter som en smäck. Får se om sambon får tillbaka dem eller om jag behåller dem själv. =D


beslut, beslut...

Sitter just nu och intar lite frukost. Det vanliga, som jag ätit en tid nu; yoghurt med färska bär. Eventuellt blir det en kiwi till också, men vi får se. Då det bara var 2 matskedar yoghurt kvar i förpackningen efter att jag skopat upp min deciliter, fick resten också följa med, och likadant var det med bären. Så idag kanske jag inte orkar någon kiwi.

Kunde konstatera också att jag inte hade någon mer yoghurt hemma, och då jag ska ha tzatziki till maten ikväll, är det en ganska högprioriterande produkt. Det ser alltså ut som att jag måste trotsa de trevliga vädergudarna här nere och bege mig till en affär enbart för att köpa yoghurt...

Snön vräker ner och det blåser ungefär lika mycket om igår, så det är inte direkt jättelockande att gå utanför de hyfsat uppvärmda väggarna här hemma.

Jag måste nog dessutom ta och göra en inventering i kylskåpet för att se om det är något annat jag kan komma att behöva i helgen. Storhandling får ske i början på nästa vecka. Sedan är ju den andra essentiella frågan för tillfället; Ska jag gå till närmaste affären (2 km tur och retur) och chansa på att de har min yoghurt där, eller ska jag gå till coop (4-5 km tur och retur beroende på vilket jag väljer), där jag med säkerhet vet att de har min yoghurt. Tunga beslut att fatta såhär på lördagsförmiddagen...

fredag 10 februari 2012

Tävlingsdeltagare

Eftersom min motivationsnivå är såå hög idag, så har jag suttit och surfat runt en del, och beställt lite garn och nya virknålar. Av någon anledning i mitt runtsurfande kom jag in på en blogg, som jag tyckte var rätt intressant, i och med min nya hobby. Jag ser då att man kan tävla i densamme. Man kan vinna ett stick-kit i några olika färger. Och snacka om att det var söta motiv i kiten, eller vad säger ni?. Nu är jag ju ingen stickare, men tävla kan man ju alltid göra ändå. Och vem vet, vinner jag, så får jag väl helt enkelt expandera mina vyer och prova på de medföljande stickorna. Bloggen som heter "Önakullans tyg och garn" hittas genom att klicka på länken HÄR, och tävlingen hittas på följande LÄNK. Nu ska jag fortsätta att surfa runt på den bloggen en stund till. :)


Motivationslöst

Det är ju inte ofta det blåser här i Modena, men idag gör det det, med råge dessutom. De där träpanelerna utanför fönstren skallrar som sjutton och man hör hur vinden viner genom alla otätheter. Kollade på vädersiten, och det visade sig att det blåser 5 m/s i nordostlig riktning. Så idag blir det inte till att steppa utanför dörren, det kan jag ju säga. Vind med "nord" i sig är aldrig något positivt, och speciellt inte om det redan innan är minusgrader ute.

Nej, idag blir det till att stanna inne. Tänkte ha en myskväll för mig själv ikväll med grönsaker och dipp och tv eller film. Men tills dess kanske jag påbörjar ett nytt virkprojekt eller nåt. Är klar med min duk, sånär som att jag måste stryka den eller sträcka ut den på något sätt. Men den blev inte helt dålig i alla fall, även om jag upptäckte ett fel i den, och detta fel upptäcktes efter att jag klippt av och fäst garnet. HM! Bra att man använder de där tittgluggarna till att verkligen titta på saker. Menmen. Kanske skulle göra en skål av det hela, så tror jag inte att felet skulle synas så väl... Nåja, vi får väl se vad det blir av det hela.

Har lite dålig motivation idag, men ska väl försöka hitta på något att göra i alla fall. Kan ju ta och tömma och börja fylla på diskmaskinen igen. Sen får man väl se vad som händer här hemma.

torsdag 9 februari 2012

paketleverans

Så fick jag äntligen mitt paket tillslut! Låter som det vart en jättelång väntan, och riktigt så illa är det ju faktiskt inte. Men idag kom faktiskt postmannen upp med det, och han ringde på entrédörren dessutom. Och det bästa utav allt, han pratade rätt långsamt och tydligt, så jag kunde förstå det mest han sa. =D


Det var ett förvånansvärt litet paket, men innehållet var exakt så rosa som jag hade förväntat mig. ;) Ut tittade nämligen min tärnklänning som jag ska ha på bröllopet i början på maj. Och det är precis den rosa som bästa vännen älskar också. Men klänningen var riktigt fin, och det medföljde dessutom en sjal i likadant tyg och med likadan brodyr.

Jag har ju en lite vad ska man kalla det... asymetrisk kropp. Det vill säga, när jag tog mina mått för klänningen, byst, midja och höft, fick jag fram 3 olika storlekar, och därmed fick jag ju gå på det måttet som var störst; midjan. Nu när jag fått klänningen, så var jag ju självklart nyfiken, dels om jag skulle få på den, och dels hur jag skulle se ut i något så rosa. Blev nästan som en chock då klänningen gick på som en dans. Satt som en smäck i midja och längden var jättebra. Det som i nuläget måste göras något åt, är bystomfånget... antingen sy in den eller ha världens balconett-bh på mig. *hehe*. Men det kommer bli jättebra till bröllopet. Det som jag däremot måste göra något åt, är min snygga bonnabränna.. =P Jag hoppas solen här i Italien börjar värma inom ett par veckor och nog för att jag är blek, men sådär vita axlar går definitivt inte att ha! I värsta fall får det väl bli några omgångar i cancergrillarna... Men det ger sig säkert.

Nu är det ju bara till att beställa skor också... fast jag kanske ska dra med mig sambon till Gardasjön ändå, för att uppsöka affären fysiskt. Hatar att prova skor, det är bland det värsta som finns. Inte för att jag inte tycker om skor, nejdå, Det är så svårt att hitta skor som passar. Tack för de underbara generna mor och far! =P Nu har jag i alla fall hittat en affär som säljer skor i större storlekar, och även hittat ett par snygga, i alla fall på bilden, skor. Men det kanske är bäst att åka dit i alla fall, så man kan prova och se om de sitter bra och så... Får väl se lite hur sambon är hemma i nästa månad...

onsdag 8 februari 2012

Missade mitt paket.. :(

Det kan vara fruktansvärt frustrerande att inte förstå vad som sägs på italienska emellanåt. Idag ringde en snubbe på porttelefonen ute vid grinden och sa att han sökte mig, så jag släppte in honom och trodde såklart att han skulle ringa på entredörren också. Men det hände ingenting på typ 10 minuter, så jag sprang ner de 5 våningarna för att se vart snubben tog vägen. Finns ingen där nere. Passar på att hämta posten när jag ändå är nere vid entrén. Då har jag fått en lapp från posten att de vart och sökt mig, men ingen var hemma... WTF!! Jag var ju hemma! Jag trodde ju att de gjorde som DHL när de levererar paket; att de kommer upp till lägenhetsdörren. I morgon när de ringer ska jag säga att jag kommer ner, och rusa ner, så jag inte missar dem igen.

Det roliga är att jag inte väntat något paket förrän om 1-2 veckor, så leveransen har gått väldigt fort. Ja, självklart vet jag vad det är i paketet. Inte pga vad jag beställt, utan för hur namnet är stavat. Eftersom att bara sambons namn står på porttelefonen vid grinden, brukar jag alltid skriva antingen c/o och hans efternamn eller mitt efternamn / hans efternamn. På denna beställningen godtogs varken c/o eller /, så då fick det bli dubbelnamn helt enkelt; mitt efternamn - hans efternamn. Det ska bli så spännande i morgon i vilket fall. :)

tv-spelsträning

Idag, efter 1½ månad, invigde äntligen jag vårt xbox 360 och kinecten. Ja, sambon har ju spelat en hel del på det, så helt oanvänt är det ju inte, men jag använde det för första gången. Kravet från min sida för att sambon skulle få skaffa ytterligare en leksak, var att vi i så fall skulle ha kinecten också, och det var helt okej med sambon. I samband med köpet av boxen, så köpte vi också två träningsspel till kinecten. Idag invigdes alltså ett av dem. Your self defend coach, eller nåt sånt hette det. Man ska alltså lära sig självförsvar. Och det var jätteroligt!! =D Tror att jag kan öva upp smidigheten ganska bra med det spelet.

Nu körde jag ju förvisso bara övningar när någon grabbar tag i en, men ändå. Det lär jag nog fortsätta med i alla fall några gånger i veckan. Det negativa var att i min iver att bläddra, tolkade kinecten det som att jag bekräftade valet, så jag fick göra vissa övningar flera gånger, eftersom det tydligen inte gick att backa. Menmen.. lite repetition är ju aldrig fel. :)

Nu är det nog dags att fixa lite mat tror jag. Tror jag gör det lätt för mig och äter gårdagens rester; biff, stekt aubergine, fetaost och sallad. Det blir gott för magen det. Vem vet, sedan kanske jag provar på det andra träningsspelet lite senare under dagen. :)

tisdag 7 februari 2012

bröllopspost

Igår hade postgången kommit igång igen, efter en veckas frånvaro ungefär. Däribland kuverten låg ett litet rosa kuvert. Inbjudan till bästa vännens bröllop i början på maj. =D Ser verkligen fram emot det, trots att jag har åtagit mig att vara tärna och därmed bära en babyrosa klänning... menmen.. bara min bästa vän är lycklig så. :)


Nederst på inbjudan stod det "välkommen till kärlekens dag!" Och jag tror verkligen att det kommer bli en kärlekens dag. Brudparet är verkligen som gjorda för varandra. :)

vikt-ig tisdag

Då var det tisdag igen, och rapporteringsdag när det gäller vikten. Vågen visade idag ett minus på 1,2 kg. En helt okej vecka med andra ord. Totalt är det nu 49,3 kg jag har betat av, och jag närmar mig så sakterliga 50-strecket. Om bara 2 hg (!) så har jag gått ner hälften av min övervikt. =D

Men det är inte bara det faktum att jag är inne på mitt femtionde kilo, som jag är glad över. Jag kan även konstatera att jag nu ligger under bmi 40 (39,8) för att vara exakt, och bmi över 40 var tidigare gränsen för att man skulle bli godkänd för en operation. Vad jag förstått eller kunnat utläsa, har dock gränsen numera ändrats till bmi över 35, men ändå. Det innebär också att jag har sänkt mitt bmi med 15,7 enheter, och det är rätt mycket faktiskt.

Jag fick en komplimang i fredags på ärtsoppekvällen, av en av tetra-snubbarna. Han påpekade att jag gått ner i vikt sedan vi sågs senast, och eftersom vi sågs i början på november tror jag, så har det ju hänt lite grann. Han sa att det syntes ganska väl i alla fall. :) Blev faktiskt glad av det lilla. :)

Nähä.. om jag kanske skulle ta och trotsa det massiva snöfallet och bege mig ut för att se om posten är öppen, så jag kan betala ett par räkningar... om de ens kan betalas på posten... :)

måndag 6 februari 2012

skavda fötter...

Alltså... jag fattar inte vad det är för fel på mina fötter, ja, förutom att de är stora och breda då. Men av någon anledning har jag jättelätt för att få skoskav. Förra vintern skavdes i princip hela hälen bort från min högerfot, av vinterkängorna. Nu när åtskilliga kilon är borta, har fötterna blivit lite mindre, men ändå får jag skoskav, fast denna gång på vänsterfoten. Och vänsterfötter ska ju i regel vara något mindre än högerfoten. Jag hade till och med skoskavsplåster på hälen, eftersom att jag skavde upp lite senast jag var ute och promenerade, men ändå lyckades jag alltså få blåsor. Jäkla skit alltså!! Och nej, skorna är varken för små eller för stora. De sitter perfekt. Men jag måste väl röra foten på något konstigt sätt, eller något i den stilen.

Nåväl, jag fick både motion och styrketräning idag, då det blev att knata iväg till affären och veckohandla. Och det var ju lite lättare att ta sig fram idag, när det inte vräkte ner snö och det faktiskt fanns upptrampade gångar på trottoarerna. Och det var ju positivt. :)

söndag 5 februari 2012

Vart tog helgen vägen?

Den här helgen har bara försvunnit i intet känns det som. Gårdagen speciellt. Det blev några maskiner tvätt, men annars hände ingenting och ändå försvann dagen fort som attan.

Just nu sitter jag och kollar på star wars - phantom menace och stinker vitlök. Svängde ihop en guacamole till mina biffar och zuccinipasta, och jag hade lite för mycket vitlök i jämförelse med alla andra ingredienser. Men det spelar inte så stor roll. Det är ändå ingen som kan ha ont av det. Tror att just guacamole har blivit en av mina favoritgrejor. I synnerhet när jag gjort den själv. :)

Middagen såg ut så här, och proportionsmässigt blev det nog lite för mycket guacamole... men det smakade väldigt gott. :) Den ser dock inte så himla rolig ut på bilden, men det måste vart blixten eller nåt... för den var faktiskt rätt grön i verkligheten.

Det har retat en del i halsen nu i helgen, så jag hoppas innerligt att jag inte åker på ännu en förkylning. Känner inte riktigt för det faktiskt.
I morgon blir det att ta sig till affären för att handla hem mat för veckan, så det blir att räkna med en ordentlig promenad på 4-5 km. :)

fredag 3 februari 2012

Ärtsoppekväll

Nu är jag precis hemkommen. Jag blev upphämtad vid 18-tiden av en av sambons kollegor, för att tillbringa en kväll i svenska ärtsoppans tecken. Kollegan hade bjudit in till ärtsoppskväll, så det var en hel drös med tetrafolk... och så jag. Sambon skulle ju också följt med, men han packade sin väska och stack till USA i förmiddags. Menmen.. jag klarade mig bra ändå. Åt nog liite för mycket bara, för jag blev helt slut efter måltiden. Att jag sedan fått i mig ett par caiparinhas och ett par glas lambrusco hör säkert inte dit. Men det var en trevlig kväll trots allt och mycket god mat. Fick till och med skjuts ända till grindarna i mitt bostadsområde. Inte så dåligt det, med tanke på att den jag fick skjuts av bor typ 7 minuter bort om man går. :) Lär nog sova gott i natt efter all alkohol i alla fall.. :)

Grattis mamma!

Idag är det ingen vanlig dag, för det är mammas födelsedag!

Idag fyller min mamma pensionär. Vi passade på att "fira" henne i samband med att vi var i Skövde på min födelsedag. Hon fick en surfplatta av oss (sambon och mig samt min syster) i födelsedagspresent, så att hon kan dels hänga med här på bloggen och sedan även spela wordfeud, samt maila och skypa om hon vill (möjligheten finns). Kanske skulle skapa ett facebook-konto till henne också.. *hehe*

Vi sa till henne när hon känns sig lite för på plattan med vår guidning, att det är bra om hon petar och trycker och testar sig fram själv. Hon kan inte förstöra den på något sätt, och skulle hon råka ändra på något, så går det mesta att ändra tillbaka. Det verkar som hon tog till sig de orden, för i helgen ringde hon hit och sa att hon inte hade något internet, trots att allt som skulle lysa på det mobila bredbandet och routern lyste som det skulle. Det visade sig att hon kommit åt att sätta plattan i flygläge, men med lite guidning (när vi äntligen fick fram vad som var fel) så fixade hon att sätta igång det helt själv. :) Tycker det är jätteroligt att lilla mamma, som inte vart intresserad av varken dator eller internet förut, ändå verkar tycka att det är lite roligt med tekniken i alla fall.

Nåja, eftersom att jag vet att jag har fått en ny läsare nu mera, vill jag bara passa på att hurra för henne också. Ett fyrfaldigt leve för mamma på pensionsdagen! Hon leve! Hurra, hurra, hurra, hurraaaaa!

Virkprojekt

Under gårdagen inledde jag ett nytt virkprojekt med mina nya fina virknålar i trä, som dessutom är så fiffiga att de är dubbelkrokiga, så det sitter en storlek i ena änden och en annan storlek i andra änden. Nu var det bara ett problem. Ett ganska stort problem. Jag skulle använda den minsta virknålen, en 3 mm nål, och jag vet inte om jag är alldeles för stark i nyporna eller om jag virkar på något konstigt sätt, men krokdelen gick av! Eftersom skillnaden på krokarna är 0,5 mm, så vände jag helt sonika på nålen och fortsatte med den andra kroken. Tror ni inte att den kroken också gick av? Joodå! Vilken jäkla skit alltså! Har kommit fram till att små storlekar på virknål ska i fortsättningen vara si stål eller liknande material för min del! Ska försöka se om jag kan hitta sådana där ergonomiska virknålar. De borde väl hålla i alla fall kan man tycka. Projektet jag håller på med är i alla fall en liten duk. Får väl se hur den blir i slutändan...

torsdag 2 februari 2012

snö, snö, snö

Idag blev det en extra sovmorgon, då jag mer eller mindre tvingades upp innan sju för att försöka hjälpa sambon att komma iväg till jobbet. Vår innergård är varken skottad eller plogad så han hade fastnat med bilen. Det var bara att sätta igång att putta. Det tog sin lilla stund, men han lyckades puttra iväg tillslut. För min del blev det att krypa ner i sängen en stund till. Sov visst lite längre än vad jag räknat med, då jag slog upp ögonen ett par minuter efter 11 igen.

Jag hoppas verkligen sambon kommer iväg och kan köpa snökedjor idag, så jag slipper att gå ut och putta in bilen i garaget idag igen, för det fick jag ju göra igår när sambon kom hem. Snökedjor skulle ju hjälpa endel i alla fall. Fast vem vet.. det stora köpcentrat i närheten av hans jobb kanske har stängt. Det fick jag höra att de hade igår, och anledningen var för att det snöade...

Jag hade nog inte i min vildaste fantasi kunnat föreställa mig att det kunde vara sådant här väder här, trots att vi bor i den norra delen av Italien. Börjar lite smått misstänka att jag är någon form av snömagnet. ;) Men när vi flyttade ner till Skåne, så fick man höra om hur milda vintrarna var, det hade knappt varit någon snö på 10 år där nere... Kommer inte ihåg hur det var första vintern... men vintrarna 09-10 och 10-11 var inte att leka med. Det kom hur mycket snö som helst, och kallt som satan var det emellanåt. Kävlinge var i och för sig väldigt bra på snöröjning, men Malmö till exempel var katastrof. Och efter vad jag såg igår på min promenad, känns Modena mer som Malmö än som Kävlinge när det gäller snöröjningen...

onsdag 1 februari 2012

Snöigt värreBilden ovan skulle kunna vara tagen i Malmö förra vintern. Men det är den inte. Den är tagen för ungefär 3 timmar sedan några hundra meter hemifrån. Det har kommit sjukt mycket snö alltså.. runt 2 decimeter... på ETT dygn! Och eftersom det fortfarande snöar, blir det väl ytterligare centimeter på det som redan ligger. När det väl snöar så kommer det tydligen ordentligt i alla fall... En sak är ju positivt... jag fick användning för mina vinterkängor i alla fall. Blev en promenad på 5 km i det snötäckta Modena. Jag skulle bort till Lidl och äntligen handla mina grönsaker, och den affären ligger 2,5 - 3 km från vårt hem. Sedan blev det att jag fortsatte att gå den uppmätta rundan tillbaka hem. Nu blir det till att fixa lite lunch... lite sen lunch i och för sig, men det blev bara ett mellanmål efter promenaden, så nu är det allt dags att äta lite ordentlig mat. Fisksoppa står på matschemat nu till lunchen. Det blir nog fint det. :)