onsdag 18 april 2012

fixar det sista nu...

Jag är helt slut... men jag har å andra sidan haft en väldigt produktiv dag. Blev väckt tidigt i morse av ett sms från killen som ska kolla vår post under tiden jag är i Sverige. Då mycket stod på agendan, var det ju lika bra att gå upp. Klockan var runt halv åtta, och visst, det är inte supertidigt, men för mig är det ändå tidigt att gå upp vid den tiden. Brukar ju ligga minst en timme till i sängen. :) Städade i ordning här hemma och gav golven på moppo. Och just denna dag har jag också hunnit med ett antal telefonsamtal, och just nu har jag en paus i packandet. Måste nog fortsätta innan det blir bingen för i alla fall vilande i ett par timmar. Får väl ta mig upp runt halv fem-tiden för att inte behöva stressa som en jagad gnu. Runt 6-tiden bör jag ge mig av hemifrån för att kånka mina väskor till busstationen, för min resa mot Bologna flygplats. Lite surt att man behöver åka så tidigt, men eftersom bussarna bara går varannan timme så är det inte så mycket till val. Flyget går inte förrän 11.30 sen... Jag hade säkert kunna åka med den senare bussen, men då har man inte så mycket tid på sig för incheckningen, och vem vet vad som kan hända. Bättre att vara ute i god tid. Funderar dock över hur allt ska få plats i väskan.. eller väskorna. Ska ha en resväska som handbagage också.

Sedan för att byta ämne, gör vädersvängningarna här nere så att jag får humörssvängar. Nej, kanske inte riktigt... men jag får en jäkla huvudvärk av dem i alla fall. Och jag hoppas innerligt att det inte snöar och har sig i Sverige under min vistelse där... kommer inte ha någon som helst plats i väskorna för tjockare kläder. Nåväl... nu blir det att logga off från dator, packa i princip klart och sedan krypa ner under täcket. Inte för att jag lär kunna sova nämnvärt mycket... lär säkerligen vakna stup i kvarten för att titta på klockan i min rädsla att försova mig. Nähä... bäst att lägga på ett kol... ögonlocken börjar hänga vid kindbenen ungefär... är sååå trött just nu...

tisdag 17 april 2012

Början på fullt upp...

54,3. Det är vad totalen visar enligt minusskalan på vågen för tillfället. Det känns väldigt bra. Det innebär en minskning på 1,3 kg på två veckor, eftersom jag glömde att "rapportera" det förra veckan. 

Nu är det inte många dagar kvar tills jag åker till Sverige igen. Börjar hektiskt på en gång, det är lika bra det. Landar på landvetter på torsdag eftermiddag, på fredag morgon åker jag till Stockholm för att vara med på en livsstilsskola som anordnas för opererade. Ska bli intressant, även om det bara är en endagarskurs. Det brukar vara två dagar i vanliga fall, men under de helgerna har jag haft annat inplanerat. 
På måndag blir det till att bestämma frisyr och sminkning till bröllopet, möhippa samma vecka och avsluta veckan nere i Malmö, för att sy in klänningar. Sedan är det bröllopsveckan... och vem vet hur uppbokad man blir av en nervig brud den veckan? :) Men det är ju bra att man har lite att göra. 

Nu tänkte jag faktiskt förkasta det fina vädret som äntligen dykt upp här nere, och städa lite här hemma. Kan ju vara trevligt att komma hem till ett "nystädat" hem om en månad igen. Någorlunda nystädat i alla fall. ;) 

söndag 15 april 2012

Promenad vs "kladdkaka"

Hade funderingar på att ta en riktig långpromenad för en stund sedan. En stund senare fick jag ett sug efter ett mellanmål, och inte vilket mellanmål som helst, utan "kladdkaka". Kladdkakan vann den ronden, trots att den varken är kladdig eller söt. Misslyckades nog lite med gräddningen igår, för den blev lite väl torr. Och sötman fanns inte riktigt där, eftersom det inte är något socker i den. Fixade dock båda problemen rätt bra tycker jag själv, genom att ringla över lite honung och sedan köra den i mikron en halvminut. Den blev både lite mindre torr och lite, lite sötare än vad den var innan. Inte tokigt alls.

Nu, med facit i hand, är jag väldigt glad att kladdkakan vann denna rond, för ungefär 20 minuter efter att jag funderade på promenad, svartnade det fruktansvärt, regnet stod som spön i backen samt att åskvädret var ett faktum. Ibland har man tur alltså. Men man kan ju hoppas att det klarnar till lite om ett par timmar eller så, för ett nytt promenadförsök. :)

lördag 14 april 2012

surr, surr, surr

Jag har haft värsta problemen att sova i natt. Var jättetrött när jag gick och la mig, men så fort jag intog horisontellt läge var det som att ögonen gick från grusigt trötta till klart uppspärrade. Jag hörde dessutom två sorters surr hela tiden. Det ena lät brrrrrrrrrrrr.... ganska svagt, så det störde inte så mycket, och det andra lät "bzzzzzzzzzzzzz bzzzzzzzzzzzzzzz bzz bzzzzzzzzzzzzz bzzzz", och detta störde desto mer. Det ena var från vår "vape" som ska förhindra mygg och annat skit att komma i närheten, och det andra lät som en humla som surrade instängd någonstans. Efter många timmars vridande och vändande, och funderande på än det ena än det andra, gick jag upp, stängde av vapen, stängde balkongdörren och gav mig fan på att jag skulle hitta den där jäkla humlan som surrade. Det känns ju lite olustigt om det är en humla eller geting eller liknande i närheten när man ska sova, för jag vill definitivt inte vakna upp av att jag blir stucken för att jag råkat vifta i sömnen.

 Jag hittade ingen humla... surrandet kunde lokaliseras till vattentanken på toalettstolen, och är det en humla där i, får han faktiskt skylla sig själv. Efter dessa åtgärder gick det lite bättre att somna i alla fall... men klockan var ju vid tre då också...

torsdag 12 april 2012

Resplaner

Nu börjar nog min pollenallergi att ta fart känns det som. Det kliar i ögonen och jag nyser.. nyser mest på mornarna och det kliar i ögonen mest på kvällarna. Så antingen är det allergi, eller så 1: är det för dammigt i sovrummet och 2: det kliar i ögonen av trötthet. Kan ju faktiskt vara båda delarna där...

Nu är det bara en vecka kvar tills jag åker till Sverige igen. Har kommit fram till att det kommer bli ett himla hattande fram och tillbaka nu i ett par månader. Åker ju som sagt på torsdag i nästa vecka härifrån. Sedan åker jag ner hit igen och har sällskap av mor min, i mitten på maj, och åker tillbaka till Sverige 10 dagar senare. Sedan åker jag hem igen runt den 10-11 juni, för att sedan eventuellt åka till Sverige runt midsommar igen. Vi får väl se hur det blir med det sistnämnda, men J har kurs i Lund vid tidpunkten, och då kunde ju jag vara med i alla fall en vecka. Men vi får väl se hur det blir.

Nu i första vändan är det i alla fall full fokus på bröllop. Har insett att jag måste ha en ganska stor väska med mig på bröllopsdagen... fylld med näsdukar, mellanmål, diverse nödvändigheter för eventuella katastrofer, och lite annat smått och gott. Och så måste jag dessutom skriva mitt tal. Jag känner inte aaaalls någon press, då bruden redan deklarerat att både hon och brudgummen ser fram emot mitt tal mest. Hmmm... Nåja.. jag ska nog kunna hitta något att babbla om i ett par minuter... har letat lite på nätet och fått lite inspiration, så det  kommer säkert bli toppenbra i slutändan. :)

Dock slutar inte resandet i och med sista planerade Sverigebesöket... sedan är det Frankrike i sommar... och jag hade visst dessutom råkat pricka in OS, till min systers stora förskräckelse... Hon kommer därmed inte att få se alla fotbollsmatcher. Inget jag gråter över direkt.. *hehehe* Men det där löser sig säkert också på något sätt. :) Eventuellt så blir det också en resa till hösten för mig och J... en resa enbart för vår egen skull. Men vi får väl se hur det blir med det lite längre fram. :)

Nu är det officiellt

Den stora förändringen  jag pratade om i ett tidigare inlägg är numera officiellt. Sambon (J) sökte, och fick en ny tjänst inom jobbet. Jeeey för honom! Det innebär att vi blir kvar i Italien några år till, minst. Men den största förändringen är att han kommer att vara hemma, nästan jämt. Det är något helt nytt i vårt förhållande. Han har alltid jobbat som resande, så för vår del blir det en enorm omställning. Det ska ju naturligtvis bli roligt och härligt att ha honom hemma... men samtidigt är det ju lite skrämmande faktiskt. Jag behöver ju ha min ensamhet emellanåt. Tur då att vi har ett gästrum man kan dra sig undan till... eller så.
J chef var i alla fall så förstående och överseende med vår stora förändring, att han sa till J att om jag tyckte det var för jobbigt att ha honom hemma, så kunde de alltid ställa upp en säng på hans jobb, så kunde han sova där i ett par veckor och "säga" att han var på resande fot. *asg* Det skulle jag vilja se faktiskt.. Speciellt då ingen får vistas på området nattetid.. :P

tisdag 3 april 2012

Invägning

Jag förstår inte vart tiden tar vägen om jag ska vara ärlig. Ännu en vecka har gått, och det är åter igen dags att notera min vikt i excelbladet. Det var en stabil viktnedgång på 0,7 kg sedan förra veckan, och i och med detta, har jag gått ner 53 kilo, på pricken. :) Jag måste säga att det känns riktigt bra att så sakterliga krypa neråt siffror jag inte ens kommer ihåg att vågen visat. Tre kilo är det kvar till den lägsta vikten jag kommer ihåg att jag vägt i vuxen ålder... Sedan blir det verkligen nya erfarenheter för min del. Nåväl... 46 kilo återstår. Jag har satt upp som "mål" att jag har nått dit den allra sista vägningen för i år... dagen efter julafton. En ganska dum dag egentligen... julafton blir bättre.

Det blir en utmaning för mig själv... 46 kilo på 38 veckor. Ingen omöjlighet... men det blir säkerligen tufft. Jag siktar på det i alla fall.. om jag sedan inte når ända fram, är det inte hela världen, men jag måste nog fundera ut en riktigt bra belöning till mig själv ifall om att jag verkligen skulle klara det. :) Förslag någon?

söndag 1 april 2012

Årets första...

Jaha.. då var det dags igen då. Nu har de små blodsugarna vaknat till liv ordentligt igen. Och jag får väl faktiskt skylla mig själv den här gången. Men lägenheten var varm, så jag behövde lite sval nattluft i sovrummet, så balkongdörrarna fick stå på vid gavel i natt. Tydligen är mitt B-positiva "finneblod" som afrodisiak för mygg och knott. Minst fem kliande bulor har intagit sin plats på mina armar. Jag misstänker att det snart är dags för att koppla upp ac-n nattetid, men det är härligare med frisk luft. Vid min veckohandling i morgon måste jag se om jag kan hitta nåt sånt där mygggrejs. Får väl kanske höra av mig till sambons kollega i morgon, för att få en någorlunda hum om vad egentligen det är jag behöver. Men det ger sig säkert... hoppas jag...