torsdag 24 maj 2012

Spritresa

När jag ändå var i Sverige i en månad, kunde jag ju lika gärna följa med mamma, moster och kusin ner till Tyskland, på en sån där spritresa. Bussen avgick runt halv tio på kvällen från Skövde, och sedan åkte vi ner till Helsingborg, där vi tog färjan över till Helsingör, mitt i natten. Vid denna tidpunkt, dvs runt två - halv tre på natten, tyckte jag dessutom att det var rätt tillfälle att äta lite mat. Då var jag vrålhungrig. Resten av natten for vi genom Danmark, och jag försökte sova lite grann, men det går ju sådär alltså när man sitter i en trång buss och får sittkramp i röven. Sedan var det dags för färjefärd nummer 2, från Rödby till Puttgarden. Och jäklar vilken sjögång det var på den sträckan alltså. Det var nästan så man blev lite illamående. Min kusin tykade mig, när jag sa att jag inte gillade sjögång och höga vågor, men i efterhand kom det fram att han också tyckte det var lite obehagligt. Det var inte det lättaste att ta sig fram direkt.. det var ett steg framåt och tre-fyra steg åt sidan. Vi kom fram till tyskland i ett stycke i alla fall. Jag handlade inte ett dugg i affärerna, utan var bara med som sällskap. Tyckte det var rätt onödigt att handla på sig sprit för min del, när jag kan gå till vilken mataffär jag vill här nere i Italien och handla lite alkohol. Under färjefärderna mot Sverige igen, så handlade jag däremot lite i tax-freen. Lite m&m-godis och en ny parfym i från Hugo Boss. Inte för att jag lider någon brist på parfymer hemma, men det är ju alltid roligt när det kommer ut nya dofter, och eftersom jag "samlar" på just Hugo Boss parfymer, så var det ju perfekt. Det fanns förvisso två nya dofter, men det blev en sunset för min del... orange doftade så fruktansvärt starkt, och gifte sig inte alls med min egen doft.

När vi väl var framme i Skövde igen, led jag fortfarande av Sjöben. Tror att mina inneröron är lite skadade eller något i den stilen, så mitt balanssinne inte riktigt är som det ska. ;) Men jag lär nog inte följa med på en sådan bussresa igen i alla fall... Hade totalt glömt av hur seg man blir i benen och hur ont man har i rumpan efter en sådan tur... Men jag kan hålla med om att det är smidigt, då man slipper tänka på transport och sånt själv.

Dagens tips!

En av anledningarna till att jag inte bloggat, förutom tidsbrist och orkeslöshet, har vart att min dator cp-at sig. Trots att laddaren suttit i, har datorn inte laddats, och dessutom stängt av sig själv i tid och otid. Dessutom har fläkten jobbat hårt som sjutton och processorn har nått maximal prestanda typ. Idag dammsög jag ur datorn runt fläktintaget, och vips, fläkten går mycket tystare, man kan liksom hålla en konversation i vanlig ton utan att fläkten överröstar en nu, och datorn laddar precis som den ska. Så dagens tips blir alltså:

Se till att rengöra datorerna emellanåt. Dammsuga runt fläktingången kan göra så mycket. 

Måste bli bättre med det jag med... men nån gång ska man väl lära sig hoppas jag. :)

Bröllopsdags

En av anledningarna till att det skulle bli ett Sverigebesök, var ju för att bästa kompisen skulle gifta sig. Så det var ju lite att stå i inför den. Måndagen efter mina dagar i Stockholm, skulle jag hem till bruden för att stylisten skulle testa frisyr och sminkning. Vi kom fram till något som var jättesnyggt, men jag kände mig inte så värst varken fin eller trevlig den dagen. Var genomförkyld, och när jag kom hem till mamma igen den kvällen, hade jag nog ganska hög feber och hade ont i precis hela kroppen. Åt lite mat, tog ett par citodon och gick sedan och lade mig att sova... strax efter klockan åtta på kvällen...

Mähippan blev en lugn tillställning med en middag med de närmaste vännerna. Det var dessutom så fiffigt att det var ett musikquis på den restaurangen vi var på. Vårt bord fick dela in oss i två lag, och sedan var det bara att inse hur lite man faktiskt kan om musik. Laget jag var med i lyckades i alla fall skramla ihop 25 poäng av 42 möjliga. Vi hamnade väl i mitten någonstans, så det var helt okej ändå. :)

Helgen innan bröllopet hade jag ordnat så att jag och bruden skulle åka iväg till Malmö, dels för att få en helg tillsammans och dels för att vi skulle få våra klänningar insydda av en av mina vänner där nere, som jobbat som sömmerska tidigare. Som vanligt i Malmö, blev det en del knatande på stan, och jag passade dessutom på att färga om håret igen. Att gå från svart till blond är ju en utmaning, och det slutade, efter 4,5 timmar med att jag blev rödblond. Jag var lite framåtplanerande i mitt val av att göra om håret. Jag tycker ju svart hår är gôrsnyggt, men det blir också fruktansvärt varmt när solen börjar värma lite ute. Så min frisörska hade lite jobb för sig som sagt, men jag blev nöjd med resultatet i alla fall, och det är ju det som räknas. Min vän gjorde dessutom ett fantastiskt jobb med klänningarna. Både min och brudens var en gnutta förstora över bysten, men när de var klara, satt de som en smäck. :)

Jag och sambon
Bröllopsdagen kom, och på morgonen blev jag skjutsad till Skara av mamma, för att äta frukost med bruden och göras i ordning med smink och frisyr. Jag hade dessutom fixat transport till kyrkan, vilket blev min kusins fina raggarbil, men eftersom det behagade att vräka ner regn när vi åkte, så gick det inte att köra nedcabbat, och det var ju lite synd. Bröllopet förflöt som det skulle i alla fall, och de var jättevackra, och nervösa, där de stod i kyrkan och lovade varandra trohet. Hela ceremonin var jättevacker. När bröllopsmiddagen hölls, så höll jag också mitt tal, vilket verkade vara väldigt uppskattat av alla gästerna. Kul när man får positiva kommentarer. Jag var ju dessutom tvungen att se till att jag fick ett kort på mig och sambon tillsammans, nu när vi för väl en gångs skull var uppklädda och fina, och eftersom det redan legat ute på facebook, så kan jag ju lika gärna lägga upp det här också. :) Och vanligtvis är jag och sambon lika långa typ (jag är en cm längre), men på grund av att jag hade skor med klack, så ser jag jättelång ut. :)

Livsstilsskola

Hjälp!! Nu har jag inte vart här inne och uppdaterat på en evighet igen. Måste nog säga att jag varken haft tid eller lust att skriva. Och eftersom det hänt en del den senaste tiden, får jag väl försöka dela upp inläggen lite, så det inte blir ett monster-mega-super-inlägg här. Jag åkte i alla fall till Sverige den 19:e april. Blev hämtad av mamma på Landvetters flygplats, eftersom den är närmast Skövde, och sedan var jag i Skövde en kväll i princip. Så det var bara att packa om väskan och sedan åka upp till Stockholm ett par dagar. Första dagen vart det mest strosande i stockholms stad. Bodde på ett scandic-hotell, hyfsat nära stationen. Verkade dessutom vara rätt nyrenoverat, för det lilla enkelrummet jag hade, var ganska stort. Hade en stor hall när jag kom in i rummet, ett rätt stort badrum och hyfsat stort rum där sängen och skrivbordet stod. Verkligen jättefräscht. Och trots regn, så hade jag ändå en skön fredag för mig själv uppe i huvudstaden, trots att jag fick ett smärtsamt besked om en hastig bortgång på kvällen.

Ärendet i Stockholm var en livsstilsskola som CFTK anordnar för de som opererats. Jag hade nog velat vara med på en tvådagarskurs egentligen, men alla helger de planerat in dem, hade jag planerat in annat. Så då fick jag vackert ta den endagarskursen, när jag ändå var i Sverige. Det var mycket matnyttigt som gicks igenom. Det var fyra föreläsningar under dagen; på förmiddagen var den första med en dietist, fast där kände man att man redan visste det mesta. Den andra föreläsningen var med en personlig tränare, och det var faktiskt den jag tyckte var allra intressantast. Kanske skulle satsa på att bli PT. ;) Efter lunch var det föreläsning med en psykolog, och jag som i vanliga fall älskar psykologi, tyckte att det var en riktig bottenföreläsning. Men det berodde nog på den ton föreläsaren hade. Jag tänkte för mig själv att det var en sådan röst man kan höra på avslappningsband. Mycket tröttsam med andra ord. Sista föreläsningen hölls av grundaren och chefskirurgen på CFTK. Mycket intressant att se de verktyg som använts vid ingreppet. Man fick lite perspektiv om hur små de dära häftklamrarna man faktiskt har runt sitt lilla rör till magsäck, hur små de faktiskt är. Men i stort sett var dagen ändå väldigt givande och det var kul att få träffa andra som genomgått samma ingrepp som jag.