lördag 30 juni 2012

Gårdagens grillkväll

När man blir genomsvettig av att andas, då vet man att det är fruktansvärt varmt alltså. Temperaturen snittar väl 30 grader/dygn, och det är ju inte riktigt vad man som svensk är van vid om man säger så. Inget fel alls med värme, men det är lite kris alltså, när man åker/går till köpcentran eller mataffärer för att svalka av sig lite. Vore toppen om det skulle finnas en sjö eller dylikt här i närheten, men icke. Det är två timmars tur till gardasjön, eller två timmar till vardera kuster som gäller om man vill bada. Kanske borde kolla över möjligheten till det här framöver i alla fall, för det verkar inte som att det ska bli kallare direkt.

Igår då... sambon hade personaldag hela dagen, och på kvällen var det grillning där familjerna fick följa med. Vi var ute typ mitt ute i ingenstans, på något ställe som förmodligen hyr ut lokalerna till festligheter och annat sånt där där det samlas mycket människor. Det var en hel del folk som var med på kvällen, och en självutnämnd grillmästare stod för maten. Han var dessutom Argentinare, och det var väldigt intressant att se hur han fixade i ordning glöden. Först staplades kolen runt en glasflaska, och hålet som återstod när flaskan togs bort, fylldes med papper. Sedan sattes det fyr på konstverket, och man viftade upp elden med en solfjäder. Ingen tändvätska här inte... för då skulle ju köttet ta smak, och det gick absolut inte för sig. När kolet sedan började bli glöd, flyttade man helt sonika på glöden till ett annat ställe, så att det som fortfarande brann, kunde brinna klart. Rätt smart egentligen, för man fick ju då perfekt glöd hela tiden.
Att Argentinaren sedan var en grillmästare, är jag helt benägen att hålla med om. Det var en hel del olika typer av kött som grillades, men det absolut godaste var köttet som var typ diafragman på nötkreatur. Så jäkla gott, och det fantastiska var att den enda krydda som var på köttet, var salt. Men det var fantastiskt gott. Det var lite synd bara att den biten var klar sent, för då var jag redan proppmätt på allt annat som hade serverats. Menmen.. så kan det vara ibland.

Kvällen i övrigt var i alla fall väldigt trevlig, trots de facto att man var sjöblöt av svett och att myggorna värmade runt en och hade värsta smörgåsbordet att välja och vraka på. Den yngsta deltagaren var dessutom nästan 2 månader gammal, och tillhörde ett par kompisar till oss. Så det var jättekul att även få träffa den lilla tösen. :)

Nähä.. nu funderar jag på att ställa mig i duschen en stund, och svalka av mig. Tror att det är lite lättare att sova om man inte är helt sjöblöt när man lägger sig, utan är nyduschad och handukstorkad. :)

tisdag 19 juni 2012

Lite blogg-gnäll

Nu har det gått ett tag igen. Ska jag vara ärlig har jag ingen större lust att blogga, men känner ändå att jag nog bör ta tag i det, så jag kan skriva av mig lite ibland, och för att det ger mig något att göra om dagarna. Jag är äntligen hemma i Italien igen, även om jag ska tillbaka till Sverige en riktigt snabb visit över midsommar.

Det senaste svea-besöket bestod av en begravning i Eskilstuna, umgås med vänner i Malmö, ha huvudvärken från helvetet i Skövde för att sedan åka till Eskilstuna igen och fira en student. Riktigt kringflackande alltså. Flygresan hem vart inte något rolig den heller. Först sitta och vänta på flygplatsen i 5 timmar och sedan när vi var över alperna, råka ut för ett åskväder, som gjorde riktigt läskig turbulens. Turbulens som gjorde att planet "störtade" fem meter. Ingen vidare upplevelse måste jag säga. Och som inte det var nog så var det en relativt stor jordbävning på natten där också. Menmen.. nu har jag nog gnällt klart för ett tag

Nope... kom på att jag måste vara svensk nog och gnälla lite över vädret. Det är vaaaarmt här. 35 grader i skuggan.. *pust* Känns som att jag smälter bort.
Och precis nyligen fick jag veta att sambon tagit med sig mitt pass till Sverige. Tack så mycket för det! Nu får vi verkligen hoppas att körkortet gäller som identifikationshandling när man ska flyga på fredag. I annat fall får jag väl fira midsommar med de andra svenskarna här nere antar jag.

Nu kanske man skulle ta en kall dusch och svalka av sig lite, och sedan fixa lite att äta. Det kan vara dags för båda. :)