tisdag 9 augusti 2011

Åtta veckor sedan

Snart är det åtta veckor sedan jag steg upp ur min sjukhussäng och gick på toaletten efter operationen. Gjorde det vid 18-18:30 någon gång, ungefär 4-5 timmar efter operationen. Sedan dess har det ju blivit otaliga gånger. ;) 
Idag vart det en av favoriträtterna till middag... lever. Jag vet att det inte står högt i kurs hos många människor, men det är en riktig guldgruva vad gäller b12-vitaminet. Läste någonstans att 100 gram lever innehåller 5000% av det dagliga rekommenderade intaget (RDI) av just b12. Jag skriver dessutom upp mina matintag på en sida som heter matdagboken, där man dessutom kan se hur man ligger till när det gäller vitaminer och mineraler bland annat... och just idag, efter endast 42 gram lever, så ligger min b12-stapel på 1300%!!! och då skriver jag inte ens in den dagliga b12-tabletten eller vitamindryckerna som vissa också innehåller b12. Så det är inte så illa pinkat tycker jag. ;)

Var vägningsdag idag igen... jag har gått ner sedan förra "rapporterade" vägningen, men har gått upp några hekton om man ser till minsta vägningen under den gångna veckan. Nåja.. så länge det visar neråt i rapporten och diagrammet, så är jag nöjd. -24 exakt är det nu, så jag är nöjd. Men visst börjar jag nog känna av lite fartblindhet nu. Kan tycka att det går riktigt sakta emellanåt. Inte för att jag jagar upp mig eller något sådant, utan det är mer någon tanke som kan komma upp emellanåt. Fast slår man ut det över tid, så är det ju ändå 2 kg i veckan i snitt, och det är ju riktigt bra. Som tur är tog jag i alla fall ett par före-kort (visserligen en vecka innan operationen, men ändå) och trots att det ändå saknas några kilon på de korten gentemot maxvikten, så syns det ändå en del skillnad när jag jämför med nytagna kort. Tänkte faktiskt bjussa på ett par bilder här nere, men eftersom jag inte bor kvar på samma ställe, så varierar nog avstånd från kameran en del, vilket då kan "lura ögat". Har dagen till ära också på mig samma tröja, och numera sitter den riktigt bra på mig tycker jag. Känns som jag blivit ganska bra på att klappa mig själv på axeln faktiskt.. *hehehe*

Och här kommer de utlovade bilderna då. Det är 9 veckor mellan bilderna. De till höger är tagna idag och de till vänster är tagna en vecka innan operation. De 24 förlorade kilona har ju tydligen suttit någonstans i alla fall. ;) (det går att klicka på bilderna för förstoring) Kan ju tillägga också att på före-bilderna, så är det en paus i flyttandet, så därför ser man ut som ett dött härke.. ;)söndag 7 augusti 2011

ett bra tag sedan...

Här inne har jag inte vart på evigheter kom jag på. Har haft en ganska lugn sommar, med några resor ner till Skåneland, och ännu fler blir det tydligen.
Vad har hänt sedan sist då?
Jo... matintaget har gått lite upp och ner.. ibland har jag jättebra matdagar och ibland börjar den dåliga matdagen redan strax efter frukost. Men det har ändå blivit bättre och bättre tycker jag. Är inne och kämpar på mitt 25:e kilo nu, vilket betyder att när jag klarar den gränsen så har jag gått ner 1/4 av min övervikt. Känns rätt bra. Har också börjat märka ganska stora förändringar på kroppen. det känns toppenbra faktiskt.

Har även vart och kollat på harry potter. Det blev båda filmerna om bok 7 på samma kväll, på bio dessutom. Jag och syrran gick dessutom på förhandsvisningen av den sista filmen, vilken började 23:59 dagen innan premiären. Man var rätt slut dagen efter sedan. :)

Nåja.. det var lite uppdatering om den gångna sommaren.. får försöka bättra mig med att uppdatera här. :)