torsdag 12 juli 2012

Nytt campingställe?

Har man inte råd med campingplats, eller inte har någon trädgård, får det gå bra att tälta på taken också. =P


weak

Jag har kommit fram till att jag är svag. I armarna om inte annat. dagens nya övning var klassikern armhävningar. Jag orkade knappt 2... Shit alltså, vad några år kan göra med styrkan. ;) Har inte gjort armhävningar på många år, men 10 klarade jag av i alla fall... menmen... det är bara att vara enträgen, så ska jag nog klara av 10 stycken på rad snart igen. :) Dag 12 är i alla fall idag avklarad. Men det var jobbigt idag... men det går väl upp och ner med det där antar jag. Bara att ta nya tag i morgon igen. :)

onsdag 11 juli 2012

Nu är jag redo...

...att åka på semester. Idag kom de tre parispassen jag beställt. Nuså, är det fritt fram att uppleva stora delar av Paris när vi åker dit om 19 dagar. Härligt! Gissa om jag längtar? :) Fri entré på en hel drös med museer, fri entré på vissa aktiviteter, gratis resor med buss, tunnelbana och pendeltåg, och andra rabatter och erbjudanden, samt att man slipper alla köer, då man får företräde vid inträden. Helt perfekt! 





tisdag 10 juli 2012

Gissa smaken

Laddade upp med lite isglass igår. En kartong med 20 glassar. Idag var det dags att ta en av dem. Glassen var grön, så gissa vad den smakade? Päron? Kiwi? Icke!!

Det var mintsmak. Jag tänkte att det kunde ju vara en spännande smak, då jag gillar mint. Jag menar, mintchoklad är riktigt gott, minttu godaste schnapsen ever och mintglass i gräddglassformat är också en riktig hit. Men mintglass i isglassformat... hmm... hur tänkte de där egentligen? Enligt min smak var det inte något att hänga i julgranen direkt. Kändes som att man satt och slickade på kall tandkräm eller så. Kan förstå att man väljer en sådan glass om man har typ dålig andedräkt eller nåt... men annars?? Mjäää.. lär nog få skölja bort de pinnarna, för jag lär inte äta upp de resterande 4 gröna glassarna, och sambon lär definitivt inte äta upp dem, eftersom han inte gillar mint över huvud taget. Undrar varför det nästan alltid är så att det är en äcklig smak i glasspaket med blandade glassar...

måndag 9 juli 2012

En klapp till

Jag känner mig extremt nöjd med mig själv idag ( i alla fall den senare delen av dagen), och därför ger jag mig en bamsestor klapp till på axeln. Utförde dagens träningspass, nu, jättesent på kvällen, och det gick jäkligt bra om jag får säga det själv. Blev inte så många pauser som jag hade befarat tidigare idag, och med undantag för en toapaus, så vart det bara ett par mikropauser med avtorkning av ansiktet samt påfyllning med vätska. Jag svettas fortfarande som en gris under övningarna, och det är väl ett gott tecken antar jag. Nio dagar av 30 är avklarade. I morgon är det hela 1/3 av programmet gjort... Det känns fruktansvärt bra i både kropp och själ, även om kroppen är fruktansvärt seg vissa dagar. Men det är ändå skönt när man tar tag i det och gör sina övningar trots att musklerna bara gormar efter vila. Så ja.. jag är stolt över mig själv. Nu ska jag väl ta och hoppa in i duschen för en snabbdusch, innan klockan blir allt för mycket. Får bara hoppas att jag kan sova riktigt gott i natt också då.. men det misstänker jag är nog lite för mycket begärt.... men det återstår att se. :)

Lyxig middag

Motivationen har trytit under hela dagen, men nu på kvällen känns det faktiskt som att den har kommit tillbaka. Tänk vad lite god mat kan göra alltså. Lyxade till middagen lite extra idag... stekt fläskfilé, med svampsås, baconlindade haricot verts, ungsbakad tomat och lite fräscha salladsblad. Not bad at all! Och jag har mat till typ 5 - 6 gånger till. Inte helt fel. Och jag måste klappa mig själv på axeln och säga att jag lätt skulle betala en massa pengar för den maträtten. =D Ser gott ut va? ;)


WTF??!!

Vem f****n har vart och snaskat på mina tofflor i natt? Igårkväll när jag tog en promenad var de minsann hela. Idag när jag var tvungen att släpa mig bort till affären, var de inte hela! Någon på mig skämta aprillo?! Eller så är det helt enkelt för varmt så gummit smälter för mig. Det ser kanske inte så illa ut på bilden... men det var värre i verkligheten... Men det var ju mina favoriter!! Vad ska jag nu bara köra fötterna i liksom? *sucka* Nåja.. Får väl ge mig ut på toffeljakt i morgon kanske.. Beror på hur saker och ting ter sig. Annars kanske det funkar att gå i dem ett tag till... Cornelis sjunger ju att "somliga går i trasiga skor"... så då kan säkert jag också göra det...

Nu ska jag sörja mina uppätna tofflor en stund, och sedan fixa mat. Och efter maten måste jag dessutom ta mig igenom mitt träningspass, vilket inte blivit av än idag. Motivationsbrist och "magproblem" är orsaken. Men dagen är ju inte slut än.. så jag hinner ju med att träna även idag... får väl se hur lång tid det kan tänkas ta bara. Men det ger sig.

söndag 8 juli 2012

Åttonde dagen

...och på den sjunde dagen vilade han... eller något liknande stod det i en mycket känd bok. Men det gällde inte mig. Igår var det dag sju på träningsprogrammet, och det gick seeeeegt. Det var knappt så att jag orkade med träningen alls. I stället för 20 minuters cardio blev det 15, och på styrkeprogrammet.. ja, det saknades glöd och ork, så det gick lite si sådär. Tog mig förvisso igenom programmet, men det var många pauser igår kan jag säga.

Idag gick det betydligt lättare. Hade väldigt få pauser idag och det kändes som att övningarna gick väldigt lätt. Är lite stolt över mig själv... eller snarare, jag är rätt jävla stolt över mig själv, för det är ett riktigt tufft sammansatt program, och att träna varje dag när man inte är van, det är ingen lätt omställning. Det jobbigaste med dagens träning var magen. Svullen och full med vätska. Inte så lätt att spänna magmusklerna då, när det känns som att man ska kissa på sig när man gör det. Menmen.. träningen dag åtta är genomförd i vilket fall som helst.

Nu ska jag fixa till mig en smoothie tror jag. Är lite sugen nu. :)

lördag 7 juli 2012

Morrn morrn

Shit vad dåligt jag har sovit i natt!!! Har vridit och vänt på mig, bytt kudde ett antal gånger... ja, alltså, inte så att jag sprungit upp och hämtat nya kuddar, utan jag har två kuddar i sängen som jag har alltinerat mellan. Sedan när man precis håller på och somna om, för 3000:e gången, smyger sambon in och väcker en för att säga hej då. Okej, den väckningen hade jag inget emot. Det är trevligt att han pussar mig hej då när han ska åka iväg, och jag tror att jag kunde somna om ganska bra efteråt. Klockan ringde som vanligt halv åtta, men efter nattens dåliga sömn, tänkte jag ta ut sovmorgon. Det gick jättebra... strax efter åtta vaknade jag igen, och då var det lika bra att stiga upp. Så nu har jag ätit lite mellanmål, och ska alldeles strax träna. Sedan blir det frukost efter träningen. Undrar om man ska lyxa till det lite idag... vi får väl se vad det kan tänkas bli.

Undrar om sambon har åkt från Tyskland (eller vart han nu mellanlandar) än. Han är på väg till Kanada igen, men denna gång blir han inte borta mer än en vecka. :)

fredag 6 juli 2012

Nytt på hyllorna

Äntligen finns de i Italien också! Vitaminvatten! Min lycka är gjord. Sen finns de bara i tre smaker än så länge, apelsin, grape, och citron, men ändå. Det är en början i alla fall. Gött mos!

Idrottsskada

Dag sex är sedan länge avklarad. Idag var det fruktansvärt segt att träna. Upptäckte att jag hade världens träningsvärk i baksida lår. Måste bero på gårdagens nya övning alltså. Men jag tog mig igenom passet i alla fall, och det är huvudsaken. :)

Jag har också fått min första idrottsskada på.... säkert 15 år eller så. Att stå i plankan på en handduk har helt klart sina nackdelar alltså... jag har fått ett friktionssår på ena armbågen. Fick det typ redan dag 2, men jag drar upp det varje dag har jag märkt. Får väl sätta på ett plåster i morgon eller nåt sånt kanske. :) Men det ser ju inte så trevligt ut dock. Menmen... jag har haft betydligt värre idrottsskador, men detta är en att lägga till samlingen. ;)

torsdag 5 juli 2012

Dag 5

Dagarna springer iväg, och idag har jag gjort en sjättedel av mitt träningsprogram redan. Idag var det rätt segt att träna igen, och det gjorde inte saken bättre att man ersatt en övning med en annan, myyycket jobbigare övning. Men det gick det med. Jag funderar över hur mycket som kan förändras i kroppen efter 4 dagars träning. Från dag ett har jag fått ont i svanken när jag gjort en specifik övning, och har därmed vart tvungen att lägga händerna som skydd under svanken. Idag behövde jag inte det, och jag fick inte heller ont då jag utförde övningen. Toppen, i och för sig, men det känns konstigt att det kan göra sådan skillnad redan. Under vissa av övningarna får man dessutom upp pulsen en del. Jag menar... kolla bilden.. detta var pulsen efter vanliga benböj... Inte dåligt med 150 i puls då. :)


måndag 2 juli 2012

En lite segare dag

Andra juli, och det är färre dagar kvar på året än vad som redan har passerat. Jag har haft en jobbig natt, med många uppvak och sömnlöshet. Somnade nog ganska snabbt, men det där med att vakna upp och sedan inte kunna somna om är ju lite småjobbigt sådär. Men lyckades väl somna om i några timmar till i alla fall. Frukost och mellis 1 har intagits. Försöker bli bättre på att sköta det där med mat 6 gånger om dagen. Det är inte så lätt alltid, och speciellt inte när det är 35 grader varmt ute. Mat lockar liksom inte direkt då. Tur då att det är enkelt att göra smoothies. :)

Träning har också hunnits med idag, samma pass som igår. Men trots att jag avklarade passet några minuter snabbare idag, var det mycket segare än igår. Att jag klarade det snabbare berodde på att jag inte hade fullt lika långa pauser idag, men man kände att musklerna var lite småsega från gårdagen. Men det är bara att de vänjer sig. Det är ju träning som gäller nu varje dag framöver. Har kommit fram till att "plankan" är grymt jobbig. Där orkar jag verkligen inte hålla mig uppe i minst 45 sekunder. Men jag ska ha som målsättning att kunna stå i plankan i minst 45 sekunder, utan avbrott, till den sista i månaden. Blir det lite utmaning i utmaningen dessutom. ;)

söndag 1 juli 2012

Forza italia!

Nu är det dags... att ta reda på om man kommer få sova något i natt eller inte. ;) Pratar om finalen i fotbolls-EM, Italien - Spanien, ifall någon missat det. Vinner Italien, lär det bli ett jävla liv utanför, och det lär säkerligen hålla på hela natten i så fall. Jag menar efter semifinalen, höll de på och väsnas i några timmar liksom. Folk tjoade, bilister tutade and so on... och det lär definitivt inte bli mindre av den varan i natt om italien vinner. Så nu har vi satt på streamingen så får vi väl se då.

Får väl vara lite stödjande nu då, eftersom jag ändå bor i Italien.. så Forza Italia!!

1:an klar

Dåså. Nu sitter jag och varvar ner lite efter min första träning. Upptäckte till min glädje att jag fortfarande har en helt okej kondition, då det inte alls var några problem att komma upp i och hålla 85% av maxpuls, i mitt fall 161 slag per minut, i 10-minuters pass. Det var ju riktigt glädjande faktiskt. Däremot märktes det lång väg att jag behöver träna upp musklerna. Styrketräningen kändes rätt tuff. Ska bli intressant sedan i slutet på månaden när jag gör samma program igen, för att se hur mycket jag har förbättrats.

Däremot känns det som när man sitter i en bastu, och andas med näsan... då det känns som att näshåren blir lite svedda. Men eftersom det är 33 grader här inne, så är det inte så konstigt. Svetten bara forsade på mig också. Under den knappa timmen jag tränade, fyllde jag på kroppen med nästan 1 liter vatten, men det kändes som att jag svettats ut en 3 - 4 liter sådär... Så efter maten blir det vi som tar en sväng till grand emilia för att införskaffa en fläkt till. Man behöver liksom inte köra med AC tycker jag, för går man då ut sen, så blir det en sån himla temperaturskillnad. Men en fläkt kan alltid vara bra att ha, så man får lite vind på sig under träningspasset.

Nåväl... träning 1 av 30 = check! Nu är man igång alltså. Känns oerhört bra att kickstarta igång kroppen igen, efter en tids uppehåll från träning. :) Förhoppningsvis är det ett mer vältränat par som åker till Paris i början på augusti. :)

Nu kör vi. Dag 1 av 30

Jag har antagit en utmaning. Och dessutom har jag "tvingat" sambon att göra detsamma. Vi har anmält oss till world of shapes månadsprogram. Jag anmälde mig till tävlingsdelen fitnessfighten, och sambon fegade ur när jag sa att man var tvungen att lägga upp bilder på sig själv på den delen, så han valde kickstartsprogrammet, vilket är identiskt med tävlingsdelen, förutom just att man inte tävlar, och därmed inte behöver lägga upp bilder och mått om man inte vill.

Träningsprogram och kostprogram är inkluderat i programmen. Och träningsprogrammet lär jag följa till punkt och pricka, medan kostprogrammet blir det nog lite si och så med. Det blir nog snarare så att jag håller mig till en lite liberarare del av LCHF-kosten. Men det blir nog väl det också.

Nu har jag i alla fall intagit ett mellanmål, så jag ska strax ta och utföra mitt första träningspass i utmaningen. Största problemet lär att under kardiodelarna hålla 85 % av maxpulsen i 10 minuter. Men jag ska göra mitt bästa i alla fall. Peppad till tusen är jag inför detta, och jag hoppas på markanta resultat. Nu är tävlingsinstinkten påslagen. Jag vill vinna hela tävlingen! Så nu kör vi!