söndag 8 januari 2012

Avatar - the last airbender

Mina ögon går mot bättre tider igen känns det som. De är fortfarande lite inflammerade, men inte på långa vägar lika illa som igår. Idag fick jag dessutom upp dem efter bara lite gnuggande och inte en halvtimmes bändande. Kändes väldigt bra faktiskt. Halsen är det dock ingen större förändring med och det är lite jobbigt. Det positiva är ju att lite av telagret blir uppdrucket. :)

Vi har filmmaraton här hemma. Barnsliga som vi är, kollar vi på tecknat, och inte på vilket tecknat som helst, utan Avatar - the last airbender. En helt underbar serie, som naturligtvis handlar om de godas kamp mot de onda. Den handlar också om de fyra elementen; luft, vatten, jord och eld. Avataren Aang hittas av två tonåringar från en vattenstam på sydpolen. Avatarens har varit försvunnit i 100 år och i och med att han är återfunnen, kommer också hoppet tillbaka till mänskligheten, att vinna kriget mot eldnationen. Men för att kunna besegra eldlorden måste Aang bemästra alla de fyra elementen i tur och ordning, men det är inte det lättaste när han hela tiden jagas av eldlordens son, den förvisade prins Zuko, som vill tillfångata avataren för att kunna återfå sin heder och kunna återvända hem.

Jag är helt förälskad i en av djuren man stöter på i serien dessutom. Oftast är det inga vanliga djur, utan mestadels är det hybrider mellan olika djurarter, exempelvis sköldpaddsanka, lemurfladdermus, näbbdjursbjörn och sabeltandad älgslejon. Just den sistnämda, sabeltandade älgslejonet, är jag sååå förälskad i. I alla fall bebisen. Den blir kallad för "Foofoo cuddly pupps" Den är bara sååå söt. Eller vad säger ni?

Avatar Aang, Foofoo cuddly pupps och Sokka

Foofoo cuddly pupps och Sokka. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar