fredag 6 januari 2012

Handlingsdags

Idag är vi "fint folk" eller sydeuropeer funkar nog också bra. I alla fall om man tänker matmässigt. Tacogratängen står nu i ugnen, så det blir väl inte förrän om en kvart eller så vi kan äta... runt 21.20... och det ska bli riktigt gott kan jag meddela.

Vi tog oss äntligen iväg till coop idag för att handla lite. Det är röd dag även här i Italien, och kyrkklockorna klämtade i vackra melodier vid 11-tiden i morse, och det borde egentligen vara stängt i alla affärer. Men som tur var kollade jag upp det på nätet igårkväll och kunde då konstatera att de flesta ställen hade extraöppet. Och tur var väl det.

Vi pratade redan vid lunchtid om att vi var tvungna att åka och handla, men det var inte förrän vid 3-tiden vi faktiskt tog oss i kragen och kom iväg. Det var inte bara vi som kommit på den briljanta idén att handla idag, eller så hade folk inget bättre för sig. Det var fullpackat med folk i hela köpcentret, och i matbutiken ska vi inte ens tala om vilket kaos det var. Många hyllor var urplockade, men vi fick tillslut det mesta vi behövde.

Det märktes för övrigt att det var tomt i kylen, med tanke på att vi handlade för nästan 160 euro! Menmen.. nu har vi ju i alla fall mat, så vi klarar oss den kommande veckan här nere, och sedan får vi väl göra ännu en storhandling när vi kommer tillbaka efter våra två nästkommande veckor i Sverige igen.

Vädermässigt hade vi för den delen en toppendag idag. Det var runt +11 grader och strålande solsken. Ingen vinterjacka här inte. Konstaterade att det faktiskt är ett stort skäl till att stanna kvar här nere. Man behöver inte frysa halvt ihjäl när man tittar ut utanför dörren. :)

Nu blir det mat!! Gött det!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar